Баскетбол: тренувальний збір БК “СумДУ”

Баскетбольний клуб “СумДУ” готується до нового сезону.

Наразі команда проводить перший навчально-тренувальний збір. Про це повідомляє “Суспільне|Суми”.

У минулому сезоні баскетбольний клуб “СумДУ” припинив боротьбу за медалі у першому раунді плей-офф. На наступний сезон клуб значно омолодиться, говорить головний тренер команди Ярослав Ковальов.

“Цього року дали шанс і вирішили омолодитися. Молоді треба давати шанс. У нас є дуже перспективна молодь. Ми зібрали молодь зі багатьох областей нашої України. Є хороші хлопці, з якими хотілось би працювати”, — сказав він.

На сьогоднішньому тренуванні — 16 гравців команди. Серед них не було досвідчених гравців минулого сезону. Серед гравців сезону 2020/2021 тренувався Данило Дядечко. Говорить: новачки швидко вписались в колектив.

“Хлопці всі дуже позитивні, гарні. Немає таких – самих по собі. Всі дуже товариські. Завжди є з ким поговорити”, — говорить він.

Максим Михайлов — з Харкова. З командою встиг взяти учать у турнірі у Тростянці — минулих вихідних команда посіла ІІІ місце на етапі чемпіонату України з баскетболу 3х3.

“Суми мене прийняли дуже класно, хлопці усі підтримали, всі познайомились, все добре. Для початку хочу навчитися правильно грати в баскетбол. Командно. Хочу грати на вищому рівні”, — розповів він.

Сумчанин Єгор Глущенко навчається в одинадцятому класі. “Перемог. Всі хлопці дуже гарно працюють і прогресують”, — говорить він.

Наразі команда тренується у дворазовому режимі у залі. На ньому напрацьовуватимуть фізичну витривалість. Пізніше заплановані спаринги. На третьому зборі до команди приєднаються гравці-старожили.

Усього у баскетбольного клубу “СумДУ” заплановані три збори. Останній відбудеться у серпні, перед стартом сезону.