Футбол.

Новий головний?..

В.ЄСІПОВ

Новим головним тренером ПФК «Суми» може стати відомий у минулому російський футболіст Валерій ЄСІПОВ. Про пише сайт газети ПАНОРАМА.

За свою кар’єру Валерій ЄСІПОВ, який народився в Курської області, грав в місцевому «Авангарді», воронежському «Факелі», волгоградському «Роторі», а закінчував свою кар’єру в раменськом «Сатурні», де був граючим тренером.

У російській Прем’єрі-лізі провів 390 матчів, сім разів включався в список кращих гравців чемпіонату, входить в «Клуб бомбардирів» (забив 103 голи в офіційних іграх), зіграв п’ять матчів за збірну Росії. Є єдиним футболістом, який зіграв в перших шістнадцяти чемпіонатах Росії. Ігрову кар’єру закінчив в 2007 році і наступного року очолив курський «Авангард», який зумів вивести в першу лігу.

У 2009 році він був визнаний кращим тренером другого російського дивізіону. У 2010 році ЄСІПОВ пішов з посади головного тренера «Авангарду» у волгоградський «Ротор», в якому провів велику частину своєї ігрової кар’єри (349 матчів), де працював помічником головного тренера.