Хокей на траві.

Президія Української федерації з хокею на траві затвердила новий формат проведення Чемпіонату України на сезон 2010–2011. Відтепер чемпіонат відбувається у двох дивізіонах відповідно до положення команд у турнірній таблиці за підсумками чемпіонату минулого року. Завдяки цьому матчі стануть більш видовищними, а вболівальники отримають більше спортивного задоволення!

До Дивізіону «А» ввійшли команди, що займають перші чотири сходинки турнірної таблиці минулого сезону:

МСК «Сумчанка»

Збірна Київської області «Колос»

ХК «Альта», м. Бориспіль

СДЮШОР «Динамо», м. Суми

Дивізіон «Б» отримав поповнення другою командою «Динамо», у ньому беруть участь 6 команд:

“Спартак”, м. Полтава

Збірна Полтавської області

Юнацька збірна України до 18 років

“Арзу”, АР Крим

“Колос,” м. Кіровоград

СДЮШОР «Динамо» -2, м. Суми

У Дивізіоні «А» буде зіграно 8 турів, у Дивізіоні «Б»–6. Восени 2010 року в Сумах відбудуться 3 тури в Дивізіоні «А» і 2 тури в Дивізіоні «Б». По одному туру Дивізіонів «А» і «Б» пройде відповідно в Борисполі та Кіровограді.

До того ж, у нашому місті відбудуться 3 першості України з хокею на траві серед дівчат різних вікових груп.

Майже кожного тижня впродовж вересня-жовтня на стадіоні в парку «Казка» відбуватимуться спортивні турніри з хокею на траві. Графік ігор команд-учасниць чемпіонату України з хокею на траві побудований таким чином, щоб матчі відбувались у другій половині дня в п’ятницю, суботу та неділю. Таким чином, уболівальники зможуть побачити яскраві хокейні баталії в нашому місті на кращому хокейному полі України.

Під час святкування Дня міста Суми відбудеться урочисте відкриття Чемпіонату України з хокею на траві серед жінок. Мер міста Геннадій Мінаєв вирішив започаткувати нову традицію в українському хокеї. Оскільки Суми вже по-справжньому можна назвати столицею українського хокею на траві, переможець чемпіонату України відтепер  отримуватиме Кубок міського голови    м. Суми.