Карате.

7-9 травня в Одесі пройшов Чемпіонат України з карате серед студентів і школярів. Сумські школярі виявилися справжніми відмінниками – 2 місце серед збірних областей. Попереду лише Одеса, зате позаду залишились залишилися Київ, Донецьк, Дніпропетровськ, Луганськ і інші. Всього в скарбничці сумської збірної 5 золотих, 8 срібних і 17 бронзових медалей. У своїх категоріях чемпіонами стали Роман ПАНЧЕНКО (ДЮСШ, Ямполь), Каріна ПОНОМАРЬОВА (“Легіон”, Конотоп), Катерина СОЛОВЬЕВА (“Легіон”, Свеса), Максим ВОРОНИЙ (ДЮСШ “Авангард”, Суми), Ілля СОРОКИН (Обласний Центр Позашкільної Освіти, Суми). Срібло додому привезли Вікторія КОЛЕСНИКОВА (2 медалі) і Анастасія БУЗИНОВА (“ТЕРА-СКІФ”, Суми), Ксенія ЛУЦИК (“Сумихимпром”, Суми), Серафим СИЧ і Єлизавета РОМАНЕНКО (ДЮСШ “Авангард”, Суми), Каріна і Артур ПОНОМАРЬОВИ (“Легіон”, Конотоп). Дві бронзові медалі у Марії КУПРІЄНКО і одна у Анастасії БУЗИНОВОЇ (“ТЕРА-СКІФ”, Суми), Богдана ПЛЕСЬКУНА, Андрія БУГЛАКА, Юлії БАГИРОВОЇ і Артема ЛУСТЕНКА (ДЮСШ “Авангард”, Суми), Дмитра ЛЕБЕДЯ (дві), Івана ГАНЕНКА, Бориса СУЛЬЖЕНКА (ОЦПО, Суми), Владислава СУПРУНА і Олександра МАЛЕНКА (“Легіон”, Конотоп), Катерини СОЛОВЬОВОЇ (“Легіон”, Свеса), Андрія і Романа ПАНЧЕНКІВ (ДЮСШ, Ямполь), Ксенії ЛУЦИК (“Сумихимпром”, Суми).

Скромніше здали свою сесію студенти. З двома золотими, срібною і двома бронзовими медалями сумська команда стала четвертою після Львова, Одеси і Дніпропетровська.  Кращою в команді стала магистрантка Інституту фізкультури СГПУ ім. Макаренка Лілія КУДІНОВА: перемога в куміте і в командному ката разом з Марією БОНДАРЕНКО (ІФК СДПУ ім. Макаренка) і Анастасією ГРІЦЕНЮК (СумДУ). Срібло у Марії БОНДАРЕНКО в куміте, бронза у Анастасії ГРІЦЕНЮК в ката і Артура ШНІТКЕ (УАБС) в куміте.

Одночасно в Одесі пройшов Фінал Кубка Світу по карате і кобудо за участю представників 11 країн. П’ять медалей завоювали представники Сумської Асоціації “IKA Госоку Рю Будо-Україна”. Черговим успіхом порадувв призер Чемпіонату Європи ямпольчанін Святослав БЕЗПАЛИЙ. Спочатку він здобув упевнену перемогу в ката серед ветеранів, а потім вирвав бронзову медаль в куміте в молодшій категорії чоловіків 18-35 років. У юнацьких категоріях ката чемпіоном став Дмитро ЛЕБЕДЬ (ОЦПО, Суми), а срібними призерами Андрій ПАНЧЕНКО (Ямполь) і Артур ПОНОМАРЬОВ (Конотоп).