Карате.

Сумчани «засвітилися» на міжнародних турнірах.

На чемпіонаті Європи з Годзю Рю карате, який пройшов в іспанській Барселоні, взяли участь і представники Української Асоціації Карате «Госоку Рю Будо». Список своїх перемог поповнив сумчанин Ігор УГНІЧ. Винагородою за чотири впевнені перемоги стала золота медаль і титул чемпіона Європи.

А в угорському місті Д’ор прошов 2-й Чемпіонат Європи серед дітей, кадетів і юніорів за версією Усесвітнього Союзу Федерацій Карате (WUKF). 1580 спортсменів з з 24 країн протягом трьох днів боролися за медалі чемпіонату. В підсумку збірна України зайняла почесне 4 місце. Помітний вклад в цей успіх внесли і сумчани, представники Української Асоціації Карате «Госоку Рю Будо». Золото і бронзу в двох командних розділах куміте завоював Артем ЛУСТЕНКО. В ката у своїх категоріях призерами стали троє сумчан: срібло у Андрія ПАНЧЕНКА, бронзу завоювали Марія КУПРІЄНКО і Олександра ЛОЗОВА. У куміте хлопців 13-14 років в першій вісімці відразу троє наших – бронза в активі Валентина ЗАБАРИ, 6-те і 7-ме місця у Івана МАЩЕНКА і Євгена ДАЦЕНКА. Єврорівень підготовки забезпечили тренери Ігор УГНІЧ і Анатолій ЛОЗОВИЙ (ДЮСШ «Авангард») і Святослав БЕЗПАЛИЙ з Ямпольськой ДЮСШ.

В рамках Чемпіонату Європи також пройшов 3-й традиційний Відкритий міжнародний турнір серед дорослих. У півфіналі Ігор УГНІЧ зустрівся з чемпіоном світу цього року, бельгійцем, якому програв навесні в Італії. Реванш більш, ніж переконливий – 6:1 на користь Ігоря. Підсумок фіналу проти англійського бійця 6:3 на користь сумчанина.

Чергову сходинку в кар’єрі судді здолала Катерина ЛОЗОВА. Професійне суддівство фіналів чемпіонату відмічене званням «Континентальний рефері WUKF».