Літній біатлон: чемпіонат області

У Сумах відбувся чемпіонат області з літнього біатлону.

15 липня на сумському “Студентському пляжі” відбувся чемпіонат Сумської області з літнього біатлону. На змагання у Суми приїхали близько ста спортсменів від 2003 року народження до 2013 і молодше. Вони представляли Суми та Ромни, Миколаївку та Глухів, Вири та Краснопілля. Про це повідомляє «Суспільне|Суми».

“У нас скоро буде чемпіонат України проводитися. Тут відбувається відбір на чемпіонат України. Будуть команди набиратися. В наступному місяці три чемпіонати України будуть”, – говорить головний суддя змагань Артем Савоненко.

Максим Борковський змагатиметься у віковій групі “2013 рік народження і молодші”. Він сам, говорить, із біатлонної родини. Цим видом спорту займаються його брати. Сьогодні він представлятиме на чемпіонаті миколаївську дитячо-юнацьку спортивну школу імені Масалітіна.

“У мене один брат і другий брат ходить на біатлон. Я теж думаю – мабуть, теж буду ходити на біатлон. Мені ця професія подобається”, — говорить Максим.

Анастасія Прилепська – із селища Вири. Змагатиметься сьогодні серед дівчат 2010-2012 років народження. Говорить: у біатлон прийшла через нудьгу: “Нудно було вдома. А на вулиці постійно їздили старші спортсмени, які займалися біатлоном. І мені захотілось”.

Максим Косенко з Великого Бобрика боротиметься сьогодні за медалі у віковій групі “2006-2007 роки народження”: “Я паную боротися за “золоту” медаль. А там – як піде як то кажуть”.

“Це їх перший старт буде літній. І тому пробуємо. Що набіжемо – то і наше”, — говорить тренерка Юлія Капуста.

Сьогодні біатлоністи змагались у п’яти вікових групах. Наймолодші учасники – 2013 року та молодші – бігли 500 метрів. Юнаки та дівчата 2010-2012 років народження змагались на лижеролерах і долали дистанцію у три кілометри. У трьох інших вікових групах дівчата проходили дистанцію у чотири кілометри, юнаки – у п’ять. Сьогодні спортсмени змагались без стрільб. Усього протягом змагального дня біатлоністи розіграли десять комплектів медалей.

Серед наймолодших дівчат перше місце посіла Катерина Щасна з Глухова. Максим Борковський серед юнаків показав четвертий час, а перше місце у цій віковій групі посів глухівчанин Євген Яровий.

Серед юнаків та дівчат 2010-2012 років народження трикілометрову дистанцію виграли Єва Благодарна з Сум та Любомир Кобзаренко з Ромен. Анастасія Прилепська фінішувала третьою.

Серед біатлоністів 2008-2009 років народження перші місця посіли глухівчани Олена Мамай та Євген Лук’яненко.

Максим Косенко у віковій групі “2006-2007 роки народження” посів друге місце. “Золото” у цьому віці здобули глухівчанка Софія Бережна та Святослав Єршов із Сум.

Діана Громак з Глухова та Богдан Корнієнко з Сум показали кращий час серед спортсменів 2003-2005 років народження.