Басектбол: СумДУ Оупен-2024

У Сумах відбувся баскетбольний турнір.

27 липня у Сумах відбувся баскетбольний турнір. Його особливість була в тому, що гравці грали один на один. Про це повідомляє “Суспільне|Суми”.
Ярослав Ковальов, тренер баскетбольного клубу “Збірна Сумської області-БК СумДУ” є одним з організаторів турніру “SumDU Open-2024”. Говорить, одна з цілей турніру – це підбір кадрів для команди.

“Один на один – це більш таке вуличне дійство де хлопці збираються, грають і показують хто є сильнішим. Тут вирішує тільки м’яч і вирішує наше з вами бажання, хто хоче виграти. От сьогодні побачимо хто найсильніший з аматорів є у Сумах, у Сумській області”, – зазначає Ярослав Ковальов.

На перший сумський турнір у форматі 1х1 заявились 24 аматори. Саме це було ключовою умовою участі. Спортсмени представляли Суми та Путивль. Олександр Бондар – єдиний учасник з сусідньої Чернігівської області. Юнак планує вступати у виш Сум, знав, що тут є баскетбольна команда і спробував заявити про себе у баскетболі.

“Важко. На морально-вольових.. Боротьба звісно… Виграє сильніший. Або той, хто везучий”, – каже Олександр.

Вікторія Бувальна на турнірі була єдиною учасницею жіночої статі. Сама вона родом з Путивля, а наразі навчається в Івано-Франківську. Говорить, що приїхала на турнір на прохання тренера.

Назар Зима з Сум також серед учасників. На запитання, що чекає від турніру, говорить: “П’ять на п’ять – там більше тактика і там треба розраховувати на свою команду. А тут на себе. На себе одного і свою тактику, яку можна вибрати з початку гри”.

Спортсмени змагались у двох вікових групах – до вісімнадцяти років і 18 +. Змагались у матчі до семи набраних очок. Спочатку відбувся груповий етап турніру (баскетболісти змагались у двох групах), після цього по два кращі баскетболісти кожної групи продовжили боротьбу за медалі у серії плей-офф.

У підсумку серед молодших учасників турніру перемогу здобув Назар Обод, серед старших – Данило Стрижак. Другим у віковій групі «18+» фінішував Назар Зима. Вікторія Бувальна посіла останнє місце у групі. Олександр Бондар серед юнаків до вісімнадцяти фінішував на третьому місці у групі не зміг поборотися за медалі.