Спортивна аеробіка: чемпіонат м.Суми

У Сумах відбувся чемпіонат міста зі спортивної аеробіки.

У суботу, 22 червня, у Сумах відбувся п’ятнадцятий чемпіонат міста зі спортивної аеробіки. За медалі боролися вихованці трьох спортивних шкіл міста. Про це повідомляє “Суспільне|Суми”.
Дев’ятирічна Вероніка займається цим видом спорту останні п’ять років. За свою доньку на цих змаганнях вболіває Вікторія Кіяшко.

“Вона у мене з дитинства була така активна дитина, що я не розуміла куди діти її енергію. Вона реалізується, вона вчиться досягати своїх цілей по життю. Вона вчиться не боятися”, — ділиться Вікторія.

Вероніка, яка змагатиметься у трьох розділах програми, говорить: “Дуже подобається займатися… У мене вже є талант і мене на тренуваннях хвалять і мені це дуже подобається”.

“Їм дуже подобається наш вид спорту. Тому що він динамічний, артистичний, сильний, з елементами акробатики. Діти з захопленням йдуть до нас та отримують задоволення від цього”, — розповіла тренерка дівчини Анастасії Литвин.

“Для них – це, перш за все, досвід. Досвід проявити силу, характер, показати свої вміння. Для того, щоб вони росли і в майбутньому, можливо, зможе стати на найвищу сходинку”, — розповіла Оксана Дубинська, голова федерації спортивної аеробіки Сумщини.

Протягом змагального дня близько 120 спортсменів з дитячо-юнацьких шкіл “Суми”, “Спартак” та №1 змагались у індивідуальних вправах, змішаних парах, трійках, групах та у розділі “Аеро-денс”. Спортсмени розіграли тридцять дев’ять комплектів медалей. Вероніка Кіяшко в індивідуальних вправах, у трійці та у групі – посіла перші місця і здобула “золоті” медалі.