Кікбоксинг: чемпіонат ДЮСШ “Колос”

У Сумах відбулися змагання з кікбоксингу.

Сьогодні 15 червня у Сумах відбулися змагання з кікбоксингу ВТКА — відкрита першість ДЮСШ “Колос”. Понад пів сотні кікбоксерів 2006 року народження і молодше змагались за звання кращого у своїй віковій та ваговій категорії. Про це повідомляє “Суспільне|Суми”. Вихованці п’яти спортивних шкіл міста розіграли 27 комплектів медалей.
Про те, що дають ці змагання юним кікбоксерам, розповів головний суддя змагань Володимир Писанець: “Щоб стати хорошим бійцем, знаменитим, чемпіоном Європи, чемпіоном світу, де вони повинні рости? Вони повинні рости ось на таких змаганнях. І чим їх більше — тим краще”.

Віктор Чичикалов тренер з кікбоксингу жартує – скільки займається цим видом спорту вже і не рахує. У його тренерському активі є чемпіони міста, області, України. Є переможці та призери європейських та світових турнірів.

“Цілі і задачі спорту – це виховна, вона стоїть на першому місці. Оздоровча і освітня. Це ті задачі, на яких будується і спорт, і виховуються молоді люди”, — повідомив чоловік.

На цей турнір Віктор Чичикалов виставив двох спортсменів. Серед них тринадцятирічний Микита Гуменов. Раніше, розповідає юнак, займався футболом, нині ж перейшов у кікбоксинг. Займається цим видом спорту третій рік. Сьогодні у першому поєдинку здобув перемогу. У своєму поєдинку Микита додає, налаштувався йти до кінця. Каже: і вимкнення світла на останніх секундах поєдинку не зупинили його: “Так же буду старатися йти до кінця. Хочу як тато піти воювати”.

Микита Гуменов у ваговій категорії 55 кг, віковій 2011 рік народження у “фул контакті” провів два поєдинки і у підсумку посів друге місце. Ще один вихованець Віктора Чичикалова — Олександр Семібратов (вагова категорія до 45, вікова – 2009 рік народження) — завершив змагання на першому місці.