Паверліфтинг: чемпіонат області

У Сумах відбувся чемпіонат області з паверліфтингу.

16 березня у Суми з’їхались паверліфтери області. В обласному центрі відбувся чемпіонат області з паверліфтингу та класичного паверліфтингу серед всіх вікових груп. Про це повідомляє “Суспільне|Суми”.

Змагання, які були присвячені пам’яті Андрія Дмітрієва, зібрали у Сумах паверліфтерів області. Головний суддя змагань Леонід Сорокін говорить, що ці змагання так чи інакше стосуються усіх видів спорту.

“Що футболісти, що баскетболісти, що регбісти, гандболісти – абсолютно всі “ігровики”, борці або боксери – усі приходять до нас і всі роблять вправи. Тому, що це базова… це є база”, — говорить Леонід Сорокін, головний суддя змагань.

У Суми приїхали паверліфтери з Кролевця та Краснопілля, Шостки та Глухова, з обласного центру.

Анастасія Оношко — одна з наймолодших учасниць турніру.

“Спочатку у мене займався брат цим видом спорту. А топім я вирішила спробувати як це? І мені дуже сподобалося. Я хочу бути сильною, мені подобається займатися”, — говорить дівчина.

Марк Долженко з Шостки вже ставав чемпіоном області, України, Європи. Був навіть віцечемпіоном світу. Про цей турнір говорить: “Приїхав і сам виступити, і привіз молодь з Шостки. Будуть вперше починати свої змагання, свій шліх. І, сподіваюсь, що все буде добре”.

Єгор Ткаченко з Сум брав участь у “Богатирських іграх”. У цих змаганнях виступатиме сам і підготував кількох спортсменів.

“Для мене паверліфтинг – це, в першу чергу, емоції. В першу чергу емоції, задоволення від виконаної роботи, від піднятої ваги. Він самого себе задоволення”, — говорить спортсмен.

Найдорослішому учаснику змагань Валерію Мирончику шістдесят років. У паверліфтинг він пару років і вже має особисті досягнення.

“Нещодавно я став чемпіоном України [з жиму лежачі] у своїй віковій та ваговій категорії. А зараз спробую у троєборії взяти участь.Перш за все – це участь. Івент для мене це завжди свято. Я зустрічаю друзів, молоде покоління дуже дає натхнення”, — розповідає Валерій Мирончик.

Протягом змагального дня спортсмени присідали зі штангою, відривали її від помосту та жали штангу лежачі. За день вони розіграли сорок комплектів медалей у свої вікових та вагових категоріях. Спортсмени Дениса Коноваленка вибороли шість комплектів медалей (усі шість – найвищого ґатунку).

Паверліфтери Андрія Красілова здобули шість нагород (три “золотих”, “срібну” і дві “бронзові”). Вихованці Марка Долженка вибороли вісім “золотих” медалей і дві “срібні”, Єгора Ткаченка посіли два перших місця і одне друге. Анастасія Оношко у своїй ваговій та віковій категорії стала першою, першій місця посіли Марк Долженко та Єгор Ткаченко. Валерій Мирончик – друге.

Сумчанин Артем Бакляк (вк до 66 кг) сьогодні присів з вагою 200,5 кг (що більше ніж рекорд України) встановивши у 14 років три рекорди області – серед юнаків, юніорів та чоловіків. У сумі 508 кг він встановив рекорд області серед юнаків.