Хокей на траві: “Сумчанка” готується…

“Сумчанка” готується до змагань з хокею на траві та індорхокею.

“Сумчанка” готується до змагань з хокею на траві, хокею 5S та індорхокею. Про підготовку команда розповіла Суспільному.
“Це хокей на траві. Це хокей 5S (прим. авт. — новий різновид хокею на траві). І індорхокей. Спробуємо свої сили в Олімпійській кваліфікації — це, мабуть, найважливіший старт чотирирічної підготовки. Після того має бути Олімпіада, дуже сподіваємося на це. Потім чемпіонат світу відразу після Олімпійської кваліфікації. Це вже хокей 5S. Ми будемо в Омані намагатися виборювати найвищі місця. І індорхокей. Це чемпіонат Європи, який пройде в Берліні і там також спробуємо привезти до Сум і в Україну медаль”, – розповідає тренер муніципального спортивного клубу “Сумчанка”, старший тренер національної збірної України Євген Бондаренко.

13 листопада відбулось останнє тренування “Сумчанки” перед поїздкою до Німеччини, де команда візьме участь у турнірі з індорхокею.

До 37-го турніру готуються дівчата, які кілька років тренуються у команді, так і дівчата, які приєднались до “Сумчанки” днями. Серед них Вероніка Коробкіна. Дівчина два тижні тому приєдналась до “першої команди”.

“Переживаю дуже сильно. Але намагаюся влитися і все зрозуміти”, – пояснює гравчиня Вероніка.

Спортсменка має плани на свої виступи за “Сумчанку”.

“Стати спочатку майстром спорту. Потім — медалі тільки за перші місця. І просто грати для задоволення”, – пояснює Вероніка Коробкіна.

Понад два десятки років захищає ворота “Сумчанки” та збірних команд України Тетяна Степанченко. Вона також готується до нових стартів.

“В грі буває, що я на них (прим. ред. — на команду) дуже злюсь, якщо вони щось не те роблять. Але завжди вони намагаються прислуховуватися до мене. Тому це тільки в грі я на них покричала — після гри ми спокійно поговорили. Для мене це вже щось більше. Це сім’я”, – каже Тетяна Степанченко.

Окрім тренерства Євген Бондаренко несе службу в добровольчому формуванні територіальної оборони, проте продовжує займатися командою. За його словами, “Сумчанка” готова до нових змагань.

“На “Лейпцігському ярмарку” надія на команду “Сумчанка”, – зазначає Євген Бондаренко.

14 листопада команда провела останнє тренування у місті Суми. У середу дівчата виїжджають до Німеччини на “Лейпцігський ярмарок”. 17 листопада спортсменки зіграють перший матч турніру.