Пауерліфтинг: кубок України

Сумський пауерліфтер Денис Гончаров здобув кубок України.

Денис Гончаров — гирьовик та пауерліфтер. Чоловік встановив понад 50 світових рекордів у жиму гирі та штанги. Минулого тижня Денис у Києві взяв участь у кубку України з пауерліфтингу, при цьому у виді програми “Суворий підйом на біцепс” підняв вагу більшу за власну.
“В крайньому підході виконав підйом штанги вагою 71 кг чим побив попередній рекорд, який також належав мені. Ну і встановив новий рекорд України”, – говорить в інтерв’ю “Суспільному|Суми” Денис Гончаров.

При цьому спортсмен став як володарем кубка у своїй ваговій категорії, так і в “абсолюті”.

Денис говорить – у цьому підйомі атлет стає спиною до стіни. Піднімаючи штангу він не має ані зігнути ноги, ані відірвати тіло від стіни.

“Це не значить, що це неможливо. Дехто уявляє, що не можливо пригнути вище своєї голови. Я вважаю що це омана”, – каже чоловік.

Як це бути світовим рекордсменом і жити у Сумах, відповідає: “Я корінний сумчанин, люблю своє місто. І вважаю, що найкращого бути не може”.

Нині Денис займається і тренерською роботою. Його вихованець Вадим Макаров також на кубку посів перше місце.

“Вадим займається недавно (три місяці – прим. авт.) дисципліною “Суворим підйомом на біцепс”. Він мене приємно вразив. На своїх перших, дебютних змаганнях виконав норматив кандидата в майстри спорту і трошечки-трошечки допустився помилки, був у кроці від виконання нормативу майстер спорту”, – пояснює Денис Гончаров.

Вадим Макаров виступав у тій же вазі що і Денис, але в іншій віковій категорії. Про свій шлях до “золота” кубку України розповідає: “В цій дисципліні я ніколи не виступав і ніколи не тренувався. Тому три місяці тому я звернувся до Дениса і дуже задоволений, що ми з ним почали співпрацю. Навіть трошки шкода, що не звернувся до нього раніше”.

Вадим говорить: добре, що він має базу у пауерліфтингу.

“У мене дуже гарна базова підготовка. Оскільки я вже є майстром спорту у пауерліфтингу, в інших вправах. Тому прогресую я легко і швидко”, – пояснює спортсмен.

Зараз Вадим мріє виконати норматив майстра спорту України, Денис свої плани поки не озвучує. Аби ж досягти успіхів у своєму виді спорту, говорить Денис, потрібні: праця та результат.