Гандбол: “Кубок Нескорених”

2 та 3 вересня у Сумах відбулися два гандбольні турніри “Кубку Нескорених”. У них змагалися чоловіки вікової групи “50+” та дівчата 2010-2011 років народження.

Про це повідомляє “Суспільне|Суми”.

Дівчат з конотопської дитячо-юнацької спортивної школи на турнір привіз Олександр Паламарчук. У стартовому поєдинку турніру учасницям із Сумщини протистояли дівчата із Зінькова, Полтавської області. Конотопчанки у стартовому поєдинку “Кубку Нескорених” перемогли спортсменок з Полтавщини з перевагою у дев’ять м’ячів.

“Програти гідному супернику теж не прикро. Будем учитися, будемо надолужувати те, що пропустили раніше. В принципі, дівчата старалися, але не вийшло. Але що зробиш – в кожній грі є переможений, є переможець”, – розповів тренер команди Зінькова Володимир Копиця.

Тренер переможців Олександр Паламарчук говорить, на турнірі аби дізнатися можливості молодших дівчат.

“Цей турнір ми привезли десятий-одинадцятий рік. Щоб награтися і подивитися які наші повинні буди подальші плани, над чим працювати. – І які плани тепер? – Плани – брати участь у чемпіонаті України”, – розповів тренер команди Конотопа Олександр Паламарчук.

Після матчу дівчат на майданчик вийшли ветеранські команди з Харкова та Сум.

“Ми з Сумами сусіди, скажемо так – братські області. Запросили на даний турнір – і ми з задоволенням беремо участь у кожному турнірі, який проходить у Сумах”, – сказав гравець команди Харкова Юрій Андрусенко.

“Чисто у своє задоволення. Провести час, зустрітися зі знайомими, відпочити, пограти. Емоції й все”, – сказав гравець команди Сум Павло Ткач.

У стартовому поєдинку ветеранів команди розпочали рівно, ідучи “м’яч в м’яч”. Фінальна ж сирена зафіксувала на табло перемогу команди Юрія Андрусенка над командою Павла Ткача з рахунком 15:12 на користь Харкова.

У підсумку двох днів змагань перше місце серед дівчат посіла команда з Конотопу у яких три перемоги у чотирьох матчах. На другому завершили “Кубок Нескорених” дівчата з міста Зіньків. Вони також виграли три поєдинки з чотирьох, але з гіршою різницею “забитих/пропущених”. Шосткинки у підсумку посіли третє місце.

Результати змагань дівчат 2010-2011 року народження
Зіньків 8:17 Конотоп

Шостка 14:15 Зіньків

Конотоп 17:7 Шостка

Конотоп 7:9 Зіньків

Зіньків 14:12 Шостка

Шостка 5:19 Конотоп

Серед ветеранів команда з Харкова виграла дві гри у Сум (рахунок 15:12) та у Сумської області (рахунок 22:12) і посіла перше місце. Команди Сум та області зіграли внічию – 14:14. Тож другою завершила турнір команда Сум третьою – Сумської області.

Результати змагань чоловіків 50+ років
Харків 15:12 Суми

Збірна Сумщини 12:22 Харків

Суми 14:4 Збірна Сумщини