Баскетбол: Стародуб у Суперлізі

Капітан БК “СумДУ” Ігор Стародуб продовжить кар’єру в Суперлізі.

Новим клубом гравця стане столичний “Київ-Баскет”. Про це повідомляє basket.sumy.ua.

У 2014 році після декількарічної паузи команда Сумського державного університету (вперше під брендом «БК СумДУ») поновила участь в офіційних Чемпіонатах України з баскетболу. В розпал того сезону команду поповнив 17-річний студент-першокурсник СумДУ з Краматорська. Це і був Ігор Стародуб.

З того часу він залишався єдиним баскетболістом, який відіграв за БК СумДУ усі 9 сезонів (2014-2023 р.р.). За цей час в Першій, Вищій, Молодіжній і Студентській баскетбольних лігах Ігор відіграв понад 250 офіційних матчів, в яких набрав близько 4500 очок! За результатами 7 з 9 сезонів він віддавав найбільшу кількість результативних передач, а останні три сезони ставав також найрезультативнішим гравцем команди. У сезоні 2022/2023 рр. Ігор Стародуб визнаний найкращим захисником Вищої ліги України.

Окремо відзначимо і досягнення Ігора в баскетболі 3х3: багаторазовий переможець і призер дорослих, молодіжних і студентських Чемпіонатів та Кубків України з баскетболу 3х3, в тому числі у 2023 році – Чемпіон України та срібний призер Чемпіонату Європи серед університетів.