Пляжна боротьба: чемпіонат м.Суми

У Сумах відбувся відкритий чемпіонат міста з пляжної боротьби.

Участь у ньому взяли понад 100 спортсменів. Турнір присвятили загиблим героям України. Про це повідомляє “Суспільне|Суми”.

Одним з тих, кому присвятили відкритий чемпіонат міста з пляжної боротьби, був Ілля Кобченко. Майстер спорту України з сумо, майстер спорту України з універсального бою, кандидат в майстри спорту України з вільної боротьби. Він був неодноразовим чемпіоном та призером різноманітних змагань з панкратіону, греплінгу, ММА, рукопашного бою. Чоловік загинув біля Бахмута у травні 2023 року. Батько Іллі говорить: “Цей турнір не лише пам’ять про його сина, а й про всіх тих, хто захищає Україну”. “Це для мене згадування про всіх захисників, про загиблих героїв, які полягли за Україну. Гадаю, що цей турнір буде постійний”, — зазначив Віталій Кобченко.

Участь у турнірі взяли спортсмени з Сум, Липової Долини, Ромен, Верхосулки. Серед інших на пісок виходив і Ярослав Братушка. “Я займаюся три роки вільною боротьбою. У мене є перше місце з кубком і три медалі. — На цьому турнірі, як ти думаєш, що ти досягнеш? – Перше місце з кубком”, — розповів Ярослав.

Разом з Ярославом боротьбою у тренерки Катерини Бурмістрової займається і Дарина Копилова. Свою участь у турнірі спортсменка коментує так: “Щоб спробувати всякі кидки, щоб пробувати не наступати на коліна, щоб займатися нею”.

Катерина Бурмістрова на цей турнір привезла трьох хлопців і трьох дівчат. Говорить – сьогодні дітям подарували трохи щастя: “Для них змагання – це завжди свято. Вони прийшли і кажуть: “Щось я відчуваю як свято сьогодні”. Я кажу: “Бо змагання – то свято”. Вони ще дуже малі і їм це за радість поборотися і вирішити хто з них сильніший”.

Сьогодні юнаки і дівчата змагались у двох вікових категоріях – 2008-2010 і 2011-2013 років народження. У них вони розіграли 22 комплекти нагород – 14 серед хлопців і 8 серед дівчат.

Ярослав Братушка став другим, Дарина Копилова – першою у своїх вікових та вагових категоріях. З шести підопічних Катерини Бурмістрової п’ять здобули медалі: одну “золоту”, одну “срібну” та три “бронзові”.