Карате: підсумки хорватського турніру

Міжнародний турнір «Karate 1. Youth League. Porec», який проходив 28 червня по 2 липня 2023 року у місті Пореч (Хорватія) зібрав 2941 атлета із 69 країн світу.

Сумську область представляли 19 спортсменів клубів «Прогрес», «Чемпіон-Суми» та «Самурай» (Глухів). Нажаль цього разу сумські спортсмени без медалей, але із крутим досвідом.

Найкращі результати показали спортсмени клубу «Прогрес»: п’яте місце Угніч Софія (5 перемог, 2 поразки), дев’яте – Пєхтєрєв Михайло (3 перемоги, 2 поразки).

До 1/4 фіналів потрапили спортсмени клубу «Чемпіонат-Суми» Касьянов Даніїл та Котенко Вероніка, у яких по 3 перемоги і 1 поразка. Нажаль там вони програли, а їх опоненти не вийшли до фіналу і не дали можливості битись у втішних поєдинках.

Усі інші спортсмени теж провели по декілька потужних поєдинків, але не потрапили до втішних двобоїв.

Також варто відмітити, що тренер Валентин Забара отримав міжнародну тренерську ліцензію. Тепер разом із Угнічем Ігорем в Сумській області два ліцензованих WKF тренери.

Підготовкою спортсменів до змагань займались Угніч Ігор, Забара Валентин, Панченко Андрій, Стеценко Єгор, Сонних Валерій, Кучер Ігор.