Дзюдо: кубок Європи серед юніорів

Кубку Європи серед юніорів.

У перший змагальний день континентального Кубку серед юніорів, що цими вихідними проходить в словенському Градецю відзначились українці.

У ваговій категорії до 60 кг «золоту» медаль здобув Назар Вісков. Студент Сумького державного університету впевнено виграв свою підгрупу, здобувши три перемоги над представниками Аргентини, Італії та Болгарії. Після цього у півфіналі українець здолав /представника Вірменії. У фіналі з представником Італії нашому дзюдоїсту вдалося здобути «золото».

У ваговій категорії /до 70 кг успішно виступили одразу дві українки. 18-річна сумчанка Марія Рицька пробилася до півфіналу, здобувши дві перемоги над представниками Італії та Естонії. Втім, на стадії 1/2 фіналу, наша дзюдоїстка поступилася майбутній переможниці змагань з Польщі. В свою чергу 20-річна Ольга Цімко у попередніх подинках здобула дві перемоги над представницями Аргентини та Естонії, після чого в чвертьфіналі поступилася німкені. У втішних сутичках наша спортсменка здолала представниць Боснії і Герцеговини, а також Словаччини, після чого у поєдинку за бронзу зустрілася зі своєю співвітчизницею Марією Рицькою. В українському дербі сильнішою виявилася саме Цімко.