Карате: чемпіонат та кубок Сумщини

У Сумах провели відкритий чемпіонат та кубок області з карате.

Відкритий чемпіонат та кубок Сумської області з карате розіграли у Сумах 14 травня. Організатором виступила Федерація карате Сумської області. Про це повідомляє “Суспільне|Суми”.

“Це відбір у збірну Сумської області. Так як він відкритий – беруть участь десять клубів з Сумської, Полтавської та Харківської областей”, – пояснив президент Сумської Обласної Федерації карате Вадим Коломієць.

Олег Ястребов привіз у Суми спортсменів з Харкова. Наразі на Харківщині змагання не проводяться, тож спортсмени скористалися нагодою і приїхали в Суми показати свій клас.

“Мета цих змагань – це досвід. Як можна більше поєдинків. Не думаю, що ми кількістю 20 спортсменів розраховуємо на перше місце у медальному заліку. Але будемо намагатись”, – зазначив тренер клубу “Тайкан” Олег Ястребов.

Микола Богодистий на турнірі виступає як тренер команди Полтавської області, головний тренер дефлімпійської збірної України та як суддя.

“Сьогодні свято. Сьогодні у Сумах змагання. І ми кожен рік приїздимо і підтримуємо ці змагання. Їхній рівень кожен рік зростає. Важко вже виборювати медалі. На те і є змагання, щоб показати хто є кращий”, – розповів головний тренер дефлімпійської збірної України Микола Богодистий.

“Такі змагання проводяться лише двічі на рік, тому їх пропускати не можна. Чому ката? Тому, що більше часу я проводжу саме в цьому розділі. Я відточую свою майстерність, вивчаю нові ката, які, можливо, буду використовувати на змаганнях вищого рівня, такі як чемпіонати України або будь-які змагання за кордоном”, – зазначив Ілля Сахно.

Своєю чергою, Анна Гейко представляє сумський клуб “Прогрес”. Вона вже виграла свій перший поєдинок і у перерві поділилась планами на цей турнір.

“Це перший етап відбору до збірної області. І першим етапом є чемпіонат області. Тому його треба пройти і тут треба зробити ту роботу яку ми запланували з тренером. Якісь різні тактичні завдання”, – розповіла Анна Гейко.

Анна Гейко посіла у куміте перше місце, Ілля Сахно у ката – третє. Клуб Анни “Прогрес” посів перше командне місце. “Вадо кай”, за який виступає Ілля, – друге. На третьому завершили виступ каратисти з глухівського клубу “Самурай”. Харків’яни та полтавчани здобули, відповідно, четверте та п’яте місця.

320 спортсменів розіграли 74 комплекти медалей.