Карате: сумчани готуються до чемпіонату світу

Спортсмени Сум готуються до старту на чемпіонаті світу з паракарате.

В “Будо Клуб Вадо” займаються карате діти, дорослі та спортсмени з інвалідністю. Останні готуються до чемпіонату світу з паракарате. Як відбувається підготовка, розповіли кореспондентам Суспільного.

У залі готуються до старту на чемпіонаті світу спортсмени з інвалідністю. Близько десяти років займається карате Карина Стегній. Каже, що карате подарувало їй мрію. І вона наразі здійснюється. “Карате для мене це життя. Я почала займатися і так захопилася, що вже пройшло 10 років і я навчаюся на тренера і починаю тренувати дітей, тут проводжу майже кожен день 6 разів на тиждень”, – розповіла дівчина.

Карина наразі завершує навчання у Сумському державному педагогічному університеті. І незабаром стане дипломованим тренером. Розповідає, що на власному прикладі показуватиме своїм вихованцям те, що неможливе – можливе.

Тренерська робота у Карини попереду, а зараз вона готується до старту на чемпіонаті світу у бельгійському Антверпені. Це буде вже четвертий турнір у її спортивній кар’єрі. До цього у неї були і “бронза”, і “срібло”. Сподівається, цього разу буде “золото”. “Я хочу покращити свій результат. Мрію стати чемпіонкою світу і для цього зараз наполегливо тренуюся. Два тренування на день. Сподіваюся, що вдасться покращити свій результат минуло року”, – розповіла спортсменка.

Карина разом із сумчанами Анною Єрмаковою та Артемом Суровцевим змагатимуться на світовому чемпіонаті серед людей із порушення опорного апарату.

А от Іван Боровик боротиметься за медалі серед спортсменів із порушенням інтелекту. На турнір Іван ставить максимальні цілі. “Вважаю, перше завоювати. І стати чемпіоном світу”, – розповів Іван.

Тренер спортсменів Вадим Коломієць розповідає, що вірить у своїх вихованців. “Це поклик моєї душі. Це моє життя, шлях мого серця. Це насамперед великий досвід і приклад для мене ці діти”, – розповів тренер.

Четвертий чемпіонат світу з паракарате відбудеться у Антверпені 18 червня. Тренер каже – часу обмаль, але його вихованці готуються і покажуть у Бельгії свої вміння і здобудуть медалі.