Дзюдо: кубок Європи

Сумчани стартували на Кубку Європи з дзюдо.

15-16 квітня у польській Познані триває черговий етап Кубка Європи серед юніорів, участь в якому візьмуть понад 400 спортсменів з 24 країн, серед яких і 33 представники збірної України. Про це Суспільному розповів перший віцепрезидент Федерації дзюдо Сумської області Сергій Колесниченко.

“У складі збірної команди України є сумчани та студенти Сумського державного університету”, – зазначив Сергій Колесниченко.

Сьогодні, 15 квітня, студент Сумського державного університету Назар Вісков (вагова категорія до 60 кг) у першому поєдинку на турнірі переміг дзюдоїста з Туреччини, у другому з Німеччини, а у фіналі групи поступився французу. У поєдинку за “бронзу” Назар переміг ізраїльтянина, бельгійця та італійця і здобув цю медаль.

Сумчани Богдан Мальонкін (у вазі до 73 кг) здолав турка, а потім поступився азербайджанцю. У втішному поєдинку сумчанин зустрівся з дзюдоїстом з Польщі й поступився супернику.

Марія Рицька з Сум (у вазі до 70 кг) перемогла француженку і поступилась данці. У втішних поєдинках Марія перемогла дзюдоїстку з Великої Британії, з Німеччини, поступилась француженці та посіла п’яте місце серед 27-ми дзюдоїсток цієї вагової категорії.

16 квітня у Познані змагатимуться студенти СумДУ Олексій Болдирєв та Тетяна Лімзаєва.