Легка атлетика: медалі сумчанки

Медалі сумської бігунки.

Легкоатлетка Діана Гончаренко розповіла “Суспільному” про свій спортивний шлях. Їй нині вісімнадцять років. А в одинадцять вона прийшла у легку атлетику. До цього займалась іншим видом спорту. Суспільне поспілкувалося з легкоатлеткою.

Молода спортсменка розповіла, з чого почалася її спортивна кар’єра. “Мене віддала моя вчителька фізкультури. Я раніше займалась акробатикою, але коли закинула цей вид спорту то вирішила, що хочу займатися атлетикою. Тому що мені подобається біг. Я була самою швидкою у класі. І вчителька вирішила, що це має мені підійти”, – розповіла Діана.

Потім були перші змагання і перші перемоги. Діана пригадує: за першу перемогу (на командному чемпіонаті України) навіть не отримала медаль, проте отримала задоволення. “Це був чемпіонат у Кіровограді, командний чемпіонат України. Я посіла перше місце на 200 метрах. Нажаль, тоді не було нагород, бо це був командний чемпіонат. Але все одно я пам’ятаю цю перемогу, і мені подобається цей смак перемоги. І тому я до цього йду кожного разу”, – ділиться дівчина.

Медалі сумської бігунки. Легкоатлетка Діана Гончаренко розповіла про свій спортивний шлях
Суспільне Суми
Нині Діана спеціалізується на коротких дистанціях. Про найулюбленішу говорить: “Це 200 метрів на вулиці. А дистанція, яку я не люблю, — це 200 метрів у приміщенні. Бо віражі не дуже мені вдаються. Ну і сто метрів, в принципі, теж подобаються. А шістдесят – це, мабуть, найулюбленіша дистанція”.

21 січня в Києві на чемпіонаті України серед юніорів Діана пробігла шістдесят метрів за 7 секунд і 49 сотих, виконавши таким чином норматив Майстра спорту України. Вже наступного дня в команді з Поліною Васько, Іванною Полежай та Єлизаветою Землянікіною вона здобула “срібло” в естафеті 4 по 200 метрів. При цьому Діана бігла останньою. “Мені паличку передали третьою. Я вже готова була бігти на друге місце. Це сто відсотків. Але перше місце було дуже далеко”, – пригадує спортсменка.

Крім “золота” Діани та “срібла” у жіночій естафеті, атлети Сумщини на чемпіонаті України вибороли ще шість медалей. У фіналі бігу на 400 метрів Максим Романов здобув “золото”. Едуард Кравченко виборов “срібло” у спортивній ходьбі на дистанції 5 000 метрів. У стрибках у довжину представник Сумщини Нікіта Маслюк показав другий результат. Михайло Ковш на дистанціях 60 метрів та 200 метрів серед юніорів посів треті місця. Єлизавета Землянікіна на дистанції 60 метрів з бар’єрами показала “бронзовий” час.

Про плани на майбутнє Діана Гончаренко говорить: “Для спортсмена найзаповітніша мрія – це Олімпійські ігри. Навіть у запасному складі поїхати туди – це багато чого варто. А таких мрій, що на цей рік – мабуть, це чемпіонат Європи”.

Сьогодні Діана вже готується до цих стартів та готується здійснювати свої мрії.