Фігурне катання: сумчанки про турнір у Кременчугу

Сумські фігуристки привезли з турніру “Kremenchuk winter cup 2023” призові місця.

14 сумчанок — вихованок школи “Чемпіон” та Сумської міської федерації фігурного катання на ковзанах взяли участь у турнірі “Kremenchuk winter cup 2023” та відзначились там гарними результатами. “Суспільне|Суми” поспілкувалося з юними спортсменками та тренеркою про їхні досягнення і плани на майбутнє.

Найстаршій із фігуристок – Анні Оласюк – двадцять років, наймолодшій – Мілані Кальченко – три. Остання стала однією з п’яти сумчанок, які здобули “золотий” трофей. До цього сумчанки додали чотири “срібних” і чотири “бронзових” кубків. Ще один кубок – “золотий” здобула шоу-група “Unstoppable”.

Поліні Мяус нині 12 років. Половину з них вона займається фігурним катанням. Мріє, що колись досягне найвищих досягнень у цьому виді спорту. “Я б дуже хотіла стати Олімпійською чемпіонкою. Я завжди мріяла, коли прийшла сюди, з того моменту. Я буду старатися, буду постійно працювати над цим”, — ділиться юна фігуристка. На турнірі у Кременчуку, який завершився у минулу суботу, Поліна піднялась на п’єдестал пошани. Хоча, говорить дівчина, у неї були досить сильні суперниці.

Тренерка фігуристок Світлана Каравай говорить – результатом задоволена: “Це дуже добре, за цим і їхали. Я сподівалась, я намагалась дітям розповісти і надати їм програми, що ми були у призових місцях, щоб у нас не було можливості “подарувати” комусь це місце”.

Тренерка говорить: було б краще, якби не проблеми з льодом у Сумах: “На льоду ми займалися два дні насправді. Весь інший час ми займаймось в залі, або ж займаємось на роликових ковзанах”. Світлана Каравай вважає, що не всі з тих, хто займається нині фігурним катанням, стане фігуристом високого рівня. Хтось з них піде у тренери і готуватиме нових спортсменів. А нині ж вони готуються до нових стартів. Наступне змагання відбудеться у лютому у місті Новояворівськ, Львівської області.