Бокс: сумчанка про минулі та майь

Сумська боксерка готується до нових поєдинків.


Сумчанці Крістіні Ющук нині 19 років. З них 6 вона займається боксом. Суспільне поспілкувалося із призеркою всеукраїнських та міжнародних турнірів про її досягнення, мрії та плани на майбутнє.

“Я побачила як хлопці бігають біля двору. Мені захотілося спробувати і мене затягнуло. Перші змагання, почало виходити, мене помітили, ми почали займатися. Так і пішло”, — згадує Крістіна Ющук. Зараз дівчина готується до нових змагань. А торік вона стала призеркою всеукраїнських та міжнародних турнірів.

“Треба бути кращою, щоб чогось у житті досягти. Тому у мене завжди було рвіння до кращого, ми завжди дуже багато працювали. Я в залах ночую буквально”, — розповідає спортсменка.

За рингом, говорить Крістіна, вона проста дівчина. Все змінюється, коли вона виходить у ринг: “Ми такі самі дівчата, як і всі інші. Так само робимо зачіски, нігті. Ми за собою доглядаємо, ми жіночні. Ми тільки одягаємо боксерські рукавички і працюємо, як справжні чоловіки”. Спортсменка говорить, краща подруга – це суперниця у ринзі: “У мене краща подруга – ми з нею стоїмо в парах, ми “вбиваємося” буквально. І виходимо – і йдемо в кімнату”.

“У нас свій фронт. Ми теж на міжнародних змаганнях боремось за перемогу. Ми максимально поширюємо новини, що тут насправді відбувається. Ми все це розповідаємо, щоб всі знали”, — говорить Крістіна. Наразі сумська боксерка мріє про Олімпійське майбутнє: “Я в будь-якому разі попаду на Олімпіаду. Думаю, що там я буду з медаллю. Світова першість, звісно, це в планах у мене. Найбільш за все хочеться тренерам “заробити” заслужених тренерів. Дуже про це мрію”.

Тренер Крістіни Віталій Воловик говорить: у його підопічної все ще попереду. “Велике досягнення те, що вона зараз в штатній збірній України, що з нами підписаний контракт. І це вже приємно. Ми в резерві, вона ще молода, їй дев’ятнадцять років. Все ще попереду” — говорить тренер.

Наразі Крістіна Ющук готується до зборів першої команди країни та до нових стартів – і українських, і міжнародних.