Вільна боротьба: чемпіонат області

У Сумах відбувся чемпіонат області з вільної боротьби.

3 листопада 80 спортсменів почали боротьбу за медалі чемпіонату області. Сильніші з них поїдуть виступати на чемпіонат України з вільної боротьби, представляти Сумську область. Про це повідомляє «Суспільне|Суми».

Руслан Тарабар на цьому турнірі з вільної боротьби працює головним суддею. Нам він розповів, хто бере участь у змаганнях : “Відбувається чемпіонат області серед юніорів та кадетів (2002-04 рік і 2005-06 рік). Ми спортсменів відбираємо на чемпіонат України”.

Учасники чемпіонату області приїхали з Сум, Липової Долини, Ромен, Верхосулки. Клуб “Чемпіон”, який представляє на турнірі обласний центр, виставив чотирьох учасників. “Розраховуємо на “золоті” медалі. Хотілось би, щоб всі чотири. А там — як хлопці поборються, покажуть себе»”, – сказав тренер клубу “Чемпіон” Сергій Хекало.

Двоє з чотирьох спортсменів клубу “Чемпіон” – брати Єгор та Кирило Крупські. Крім вільної боротьби, займаються і сумо. У цьому році вони стали переможцями й призерами на різних міжнародних турнірах. Сьогодні пробують свої сили у вільній боротьбі. Єгор у фіналі вагової категорії до 86 кг переміг суперника і здобув “золото”. “Було важко. Але показав свої вміння. Я ж тренуюсь не тільки по сумо, і по вільній боротьбі. Сьогодні спробував у вільній боротьбі”, – розповів Єгор Крупський.

Після Єгора на килим у ваговій категорії до 79 кг вийшов Кирило. Його шлях на турнірі був тривалішим — три поєдинки по колу. У першій сутичці спортсмен переміг. У відповідь на питання, чи допомагає йому підтримка брата, Кирило був небагатослівний. Достроково вигравши всі три поєдинки, Кирило додав у скарбничку команди та родини “золоту” медаль у своїй ваговій категорії.

“Золото” для клубу “Чемпіон” виборов і Дмитро Горшков (у вазі 74 кг), а Дмитро Котов в абсолютній ваговій категорії став другим.

Усього юнаки та кадети розіграли 22 комплекти медалей (по 11 у кожній віковій категорії).