Лижи: чемпіонат України серед юніорів

У селі Яворів (Львовска область) відбувся Чемпіонат України з лижних гонок на лижоролерах та кросу серед юніорів та юніорок.

У змаганнях взяли участь 10 команд з різних областей України. Команда Сумської області, в складі якої виступали вихованці шосткинської КДЮСШ «Барса» Дмитро Романченко, Олександр Руденко, Юліана Борисенко, посіла І місце.

В активі спортсменів шість медалей різного ґатунку. На дистанції 10 км вільним стилем, у перший день змагань, чемпіоном став Руденко Олександр, а Романченко Дмитро посів ІІ місце, програвши 2 десяті секунди. На другий день переможцем на дистанції 15 км класичним стилем став Романченко Дмитро, а Руденко Олександр посів ІІІ місце. .Крос на дистанції 6 км виграв Руденко Олександр, Дмитро став бронзовим призером. Змагання проходили в тяжких погодних умовах, під постійним проливним дощем. За підсумками цих змагань було відібрано команду на участь у зимовій всесвітній студентській Універсіаді, яка пройде в американському містечку Лейк Плейсід. Дмитро та Олександр є кандидатами на участь в цих змаганнях.

До змагань спортсменів підготував тренер відділення лижних гонок КДЮСШ «Барса» Дмитро Казановський .