Волейбол: європідготовка

Сумські волейболісти готуються до євротурніру.


Сумські волейболісти готуються до університетських ігор. Турнір відбудеться у липні у Польщі. Про це повідомляє “Суспільне|Суми”.

Волейбольний клуб “ШВСМ-СумДУ” у сезоні 2021-2022 років виступав у вищій лізі чемпіонату України серед чоловічих волейбольних команд.

“Чемпіонат ми не закінчили. Я думаю, мали зайняти десь серединку золоту. Але сталося те що сталося. Зараз ми готуємося до європейських студентських ігор в місті Лодзь. Плануємо потрапити в четвірку”, — каже головний тренер ВК “ШВСМ-СумДУ” Володимир Бабков.

Команда, яка готується до євротурніру, на відміну від чемпіонату України зазнала змін.

“Трішки команда відрізняється: до нас приєдналися два нові гравці, які грають за чернігівський “Буревісник-ШВСМ” у суперлізі. Вони поступили до нас в магістратуру та будуть виступати за наш університет. Ми ще не виступали за кордоном. Тяжко сказати – не зрозуміло, який буде рівень команд суперників. Команда грає настільки, наскільки дозволяє грати суперник”, — каже капітан “ШВСМ-СумДУ” Євген Євдокимов.

Три роки грає в команді Олександр Федоренко. Спочатку починав ігри на лаві запасних, виходячи на заміну. Четвертий сезон починає гравцем основного складу. У польському турнірі, говорить, у команди є шанси показати себе.

“Я думаю, що ми зможемо там нав’язати конкуренцію, показати конкурентоспроможність. Будемо віддавати всі зусилля, аби показати найвищий результат”, — зазначає він.

Студентські європейські ігри стартують у Польщі 14 липня. Волейболісти, зокрема і СумДУ, вступають у боротьбу 16 липня.