Карате: каратисти з Сум готуються до євротурнірів

Каратисти з Сум готуються до євротурнірів.

Каратисти з Сум готуються до євротурнірів


Сумські каратисти готуються до змагань. Зокрема, до Європейських університетських ігор та молодіжної “Прем’єр-ліги”, які відбудуться у червні цього року. “Суспільне” поспілкувалося зі спортсменами.

Олег Пащенко представлятиме Україну, Суми та Сумський державний педагогічний університет на Європейських університетських іграх в польському місті Лодзь. 22-річний юнак займається карате понад десять років. Говорить, на польському татамі буде йти до кінця.

“25-30 червня я буду представляти наш університет імені Макаренка. І також буде ще один хлопець представляти. Будемо показувати гарні результати. У нас в карате треба бути хитрішим і креативним. – Ти хитрий чи креативний? (кор.) – Я і перше, і друге”, – каже Олег Пащенко, каратист.

16-річний Даніїл Касьянов та 14-річний Михайло Кіхтенко готуються до молодіжної “Прем’єр-ліги”. Поєдинки відбудуться 24 червня у хорватському місті Пореч.

Даніїл Касьянов вже виступав на європейському рівні. Цього разу сподівається повторити успіх на змаганнях завдяки тренуванням та наполегливості. Суперники, говорить, його не лякають:

“Кожен спортсмен сильний, має свої успіхи в чомусь. І треба з ними хитрити, грати. І мати розум”.

А Михайло Кіхтенко дебютує на змаганнях такого рівня. Каже, знає свої сильні та слабкі сторони:

“Мої сильні якості – це хитрість, швидкість. А боротися я буду з замкнутістю. Я не замкнутий, але я трішки боюсь спарингувати з дорослішими, ніж я, суперниками”.

Над своїми сильними та слабкими сторонами спортсмени працюватимуть у Сумах до старту змагань. Європейські університетські ігри стартують 16 червня у польському Лодзі, а молодіжна “Прем’єр-ліга” – у хорватському Поречі 24 червня.