Тренування поновлюються

“Це те, що вони полюбляють. Те, що для них є життям”. У Сумах діти знову можуть тренуватися у спортивних школах.

Про це повідомляє “Суспільне|Суми”.


У обласному центрі поновились тренування в КДЮСШ “Суми” та спортшколі імені Голубничого. Причому ініціаторами виступили самі діти.

Євген Гонтовенко – директор міського центру фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх” розповідає: “Дітям потрібно чимось займатися. Знімати стреси – стреси війни, які вони отримали. І зараз вони, незалежно від того, є чи нема заняття – вони всі на стадіон, як місто відпочинку”.

У Львові сумчанин Дмитро Кобзистий посів на змаганнях зі спортивної гімнастики перше місце. У Ризі Марк Чуяшенко здобув срібну медаль. Тренуються сумські гімнасти й у Латвії, і у Польщі, і в Італії. Тепер для здобуття майбутніх медалей тренуються й у Сумах.

Тренерка зі спортивної гімнастики Оксана Шаповал, говорить – чекають юних гімнастів у своїй залі: “Надіємося, що війна закінчиться і в нашому залі знов буде багато дітей. Діти повернуться і все буде добре”.

Поки її син тренується у гімнастичній залі, на стадіоні його чекає мама. Жінка ділиться: “Я сиджу і чекаю свою дитину півтори години. Бо мені хочеться побачити емоції, його емоційний стан. Якій він після тренування і який до тренування. Тому для мене це дуже важливо”.

У боксерській залі тренуються як хлопці, так і дівчата. Одна з них – Саша Петровська. Говорить, прийшла на бокс, аби вміти себе захистити: “Для захисту, для тренувань. Мені це подобається. Щоб я змогла себе захистити – для мене це буде достатньо”.

А на футбольному полі тренуються юні футболісти.

Середня вікова група почала тренування ще на минулому тижні. 2 травня на поле ввійшли старші юнаки. Тренують їх Сергій Кірієвський та Денис Лупач. І хоча змагання в України нині відмінені – у хлопців, каже пан Денис, таки є мета: “Мета є. В першу чергу це їхнє улюблене заняття. Це те, що вони полюбляють. те, що для них є життям. Футбол – для кожного з малечку був життям. І він їм залишиться. І це буде поновленням нормального життя”.

Поруч з футбольним полем займаються і легкоатлети. Одну з груп тренує Дмитро Дніщенко. І хоча, як у футболістів і представників інших видів спорту, змагань у них не планується – тренер говорить: “Нові старти будуть”.

“Ми повинні тренуватися, підтримувати себе у доброму стані. Як у фізичному, так і психологічному. Це також розвантажує нашу голову. І ми будемо надіятися і молити Бога, щоб найближчий час у нас з’явилися, можливо, якісь міські або обласні змагання”, — зазначає Дмитро Дніщенко – тренер з легкої атлетики.

Гімнасти, боксери, футболісти. А також дзюдоїсти, самбісти, хокеїсти. Усі вони відточують свою майстерність, аби продемонструвати її на найближчих стартах. І представити Суми як на всеукраїнських, так і міжнародних турнірах. Після нашої перемоги.