Руханка: сумчани зібралися на спортивний захід

Руханка просто неба: сумчани зібралися на спортивний захід до Дня Європи.

Руханку до Дня Європи, який відбудеться 21 травня, організували у середмісті Сум. 16 травня у заході взяли участь понад два десятки юнаків та дівчат. Про це повідомляє “Суспілне|Суми”.

Молодь зібралася зранку біля сумської “Романтики”. Тренуватися прийшли понад двадцять людей, з них більша частина – студенти одного з сумських вишів.

“Хочеться якогось активного відпочинку. Всі студенти зараз бояться виходити з гуртожитків, виїжджати в місто. Виявили бажання понад сто студентів, але вони — в різних областях. Нас було 15 людей, скільки змогли – стільки зібрали. Руханка – це класно. Хотілося б частіше, щоб це проводили”, — говорить учасниця заходу Марія Семененко.

Розпочали із кількахвилинної розминки. Тренувалися за схемою: спортивний підхід, потім – двадцятисекундний відпочинок. Першою була вправа під назвою “джампінг джек”. Тривало заняття близько 15 хвилин. За цей час виконали понад десяток вправ.

“Вони всі були середньої складності. Тренер сьогодні нас трішки пожалів. Через такий стан у нашій країні зараз займаємось гуманітарною допомогою, тому трошки менше часу стало на це”, — розповідає учасник заходу Олександр Депутат.

Зараз важливо популяризувати спорт, вважає президент Сумської обласної федерації з тхеквондо та заслужений тренер України Олександр Хоменко.

“Зараз це дуже потрібно, в першу чергу – нашим дітям, молодим спортсменам, деякі з них психологічно дуже втомилися, після такої паузи. Нашій країні потрібна здорова та сильна нація, яка завжди буде спортивною, і тому нас ніхто не зможе перемогти”, — каже він.

“У нашій Сумській області умови вже дозволяють трішечки повертатися до нормального життя. Сьогоднішня наша руханка була приурочена як до Днів Європи, так це — послання до нашого населення, що потрібно підвищувати фізичну активність, повертатися до звичного режиму. Сьогодні, якщо чесно, я не очікувала, що буде така активна руханка”, — говорить співорганізаторка заходу Світлана Юрченко.

Наступний захід, говорить Олександр Хоменко, запланований на початок червня – на День захисту дітей.