Паверліфтинг: Анна Рикун про рекорд та війну

Сумська паверліфтерка Анна Рикун про рекорд на Чемпіонаті світу, тренування і війну.

Сумська спортсменка Анна Рикун стала чемпіонкою світу та встановила світовий рекорд з класичного жиму лежачи серед жінок на Чемпіонаті світу в Алмати. Про те, як і де тренується спортсменка і як це – вижати 122 кілограми – “Суспільне|Суми” поспілкувалося зі спортсменкою.

“Наразі знаходжусь у Німеччині. Тренуюсь також у Німеччині. За три місяці це були в основному тренування та підготовка до чемпіонату світу”, – розповідає паверліфтерка Анна Рикун.

Вторгнення російської армії у лютому застало Анну на чемпіонаті України в Коломиї. 23-го лютого вона встановила рекорд України і мала повертатися додому. Але у підсумку опинилась в Німеччині, де і готувалась до чемпіонату світу в Казахстані.

“На ці змагання я їхала впевненою в собі. Я розуміла, що я не маю права не виграти ці змагання. Що я мушу це зробити. Я їх виграла, мабуть, до того, як туди приїхала. Виграла їх у своїй голові”, – каже Анна Рикун.

На казахському помості українка, яка важить 57 кілограмів, вижала вагу понад вдвічі більшу її власної – 122 кілограми. Про свої емоції від здобуття медалі говорить:

“Я старалась не розплакатись. Я розуміла, що зараз камери, фотоапарати. І я просто, коли включили гімн, почала співати. А потім у мене почав тремтіти голос і я зрозуміла, що я просто не можу. І в той момент, коли почали грати слова “Душу й тіло ми положим…”, тоді я відчула гордість, силу… І я зрозуміла, що зараз мушу не плакати, а посміхатися. Бо зараз мене дивиться весь світ”.

Далі Анна готуватиметься до Чемпіонату Європи. Він має пройти у серпні в Будапешті. Наразі спортсменка збирається повернутися в Україну.