Дефлімпіада: відзначили дефлімпійців

У Сумах вшанували срібних призерів Дефлімпійських ігор Анну Затилкіну та Дмитра Петренка.

У Сумах 31 травня відбулася зустріч з срібними призерами Дефлімпійських ігор. Про це повідомляє “Суспільне|Суми”.

Анна Затилкіна та Дмитро Петренко брали участь у змаганнях у складі української дефлімпійської збірної у бразильському місті Кашіас-ду-Сул.

“Це вище даху. Це фурор, який перевищив кількість медалей наших параолімпійців”, — так тренерка сумського дефлімпійця Дмитра Петренка Галина Медвєдєва говорить про виступ української дефлімпійської збірної.

На 24-тих літніх Дефлімпійських іграх серед спортсменів з порушеннями слуху українці завоювали 138 медалей: 62 золоті, 38 срібних та 38 бронзових. Два срібла у скарбничку збірної поклали сумчани Дмитро Петренко та Анна Затилкіна. У пляжному волейболі Анна дійшла до фіналу, у якому, у складі другої команди України, поступилася першій команді нашої країни.

“Кор.: – Чого не вистачило в фіналі? – Впевненості, нападаючого удару сильного. Ми зробили багато помилок з подачі”, — говорить срібна призерка Дефлімпіади Анна Затилкіна.

Колишній харків’янин Дмитро Петренко у Бразилії рівно пройшов усю дистанцію у стрільбі з малокаліберної гвинтівки (50 метрів лежачі) і поступився переможцю лише у три десятих бала. Сьогодні, говорить, він пишається тим, що захищає честь Сумщини.

“Срібло взяти – це було не дуже легко. Це важко. Я гордий, що захищаю Сумщину. У мене залишились родичі в Харкові – це батьки. Але зараз я можу сказати, що гордий, що я — сумчанин”, — каже Дмитро Петренко.

“Я планую. Говорить, що це буде в Токіо, в Японії. Я буду йти до того, щоб брати участь в таких змаганнях і, сподіваюсь, що у мене також буде результат в медалях”, — зазначив Дмитро Петренко.

“Будемо старатися, тренуватися, готуватися”, — сказала Анна Затилкіна.

31 травня спортсмени отримали подяку від голови Сумського обласної військової адміністрації, годинники від Сумської обласної ради та сертифікати на 50 тисяч гривень. Від міської влади спортсмени отримали нагрудний знак “За майстерність”, тренери – “Подяку міського голови”.