Армреслінг: тренування перед єврочемпіонатом

В одній із зал Сум тренуються близько десяти спортсменів. Частина з них готується до європейських стартів, частина – аби підтримати себе у формі. Про це повідомляє “Суспільне|Суми”.

Є тут і спортсмени з інвалідністю, і юніори, і ветерани. У якості останнього виступає тренер Євген Лівтовцев.

Він говорить, разом з ще трьома спортсменами Сумщини, представлятимуть нашу область у складі збірної команди України на чемпіонаті Європи.

“Зараз якась частина нашого колективу готується до чемпіонату Європи, друга частина – плануємо чемпіонат світу восени. Суми – це я і мій син Ростислав Літовцев (по юнакам до вісімнадцяти років). І Ромни – Вакула Євген і Катя Рибчанська“, – розповідає Євген Літовцев, тренер з армреслінгу.

Син Євгена нині тренується у Європі, роменчани – у Ромнах, Євген – у Сумах. Поруч з ним у залі тренується Олександр Шумило. Каже, тренування з армреслінгу для нього – це тренування для мозку.

“В армреслігу треба думати, мабуть більше ніж в інших видах спорту. Без розуму не виграєш”, – говорить Олександр Шумило, армреслер.

На тренування прийшла і Катерина Лебедин. Вона – чемпіонка Європи у ваговій категорії до 65 кг в класі “Арм1”. Ніні готується до чемпіонату світу, який восени прийматиме Туреччина.

“Будемо старатися на краще. А там – як вийде”, – каже Катерина Лебедин – армреслерка.

Поруч на тренуванні і Антон Лоза. На одному з тренувань він зазнав травми, але спорт не кинув.

“Це був перелом, був гіпс, був Єлізарова і з кар’єрою армреслера довелось розпрощатися. Зараз займаюсь пауерліфтінгом. Займатися спортом для людей з інвалідністю та з якимись вадами розвитку – це один зі способів самореалізації”, – вважає Антон Лоза, пауерліфтер.

Реалізуватися спортсмени Сумщини зможуть 8-15 травня у румунському Бухаресті на чемпіонаті Європи з армреслінгу. На змагання планують поїхати понад тридцять спортсменів-українців. Зокрема – і чотири армреслери з Сумської області.