Плавання: сумчани відзначились у Німеччині

Сумчани відзначились на чемпіонаті у Німеччині.

Вихованці Сумської дитячо-юнацької спортивної школи осіб з інвалідністю відзначились на відкритому чемпіонаті Німеччини з плавання. Про це повідомляє “Суспільне|Суми”.

Анастасія Бурда та Іван Бурда (вихованці тренерів Василя та Марини Босько) виїхали до Німеччини після того, як Росія атакувала Сумщину та інші регіони країни. У цих змаганнях беруть участь більш як 400 спортсменів практично з усього світу.

«Незважаючи на те, що Україна через війну не змогла взяти офіційну участь, а багато наших вихованців стали вимушеними переселенцями – вони знаходять можливість тренуватися та прославляти Україну та Сумщину на міжнародній арені. Так, німецькі тренери, у яких зараз займаються наші дітки (за повного дистанційного контролю з безпосередніми своїми тренерами), були по-доброму шоковані рівнем і якістю підготовки наших діток. За їхніми заявами такого рівня не мають навіть їхні дорослі спортсмени. Тому німецька сторона їх запросила взяти участь у цих змаганнях» – говорить директор ДЮСШОІ «Інваспорт» Володимир Босенко.

Ці змагання проходять в абсолютній першості, тобто не важливий вік учасника. І чотирнадцятирічні сумчани тут були одні з найменших за віком на цих змаганнях.

У Насті 6 місце серед усіх учасників її класу (брас, 100 метрів), а у Івана – 9 місце.  І обидва поновили свої особисті рекорди.

Основні види, в яких наші діти більше спеціалізуються ще попереду. Змагання продовжаться 2 та 3 квітня.