Плавання: Кубок ректора СумДУ

Сумські спортсмени змагалися за Кубок ректора СумДУ з плавання.

“Кубок ректора СумДУ” з плавання відбувся у басейні сумського вишу. За нього вели боротьбу учні різних дитячо-юнацьких шкіл Сум. Про це повідомляє “Суспільне|Суми”.

Євген Яровий змагався на двох дистанціях – 50 метрів вільним стилем і 50 метрів батерфляєм серед юнаків 2008-2009 років народження.

“Спочатку я не дуже розраховував на дуже добрий результат. Тому що два місяці не плавав через ворогів. Але зараз проплив 50 метрів вільним стилем і дуже задоволений своїм результатом. Майже перший розряд без шести сотих. А так дуже задоволений”, – розповів Євген.

Крім золота, у вільному стилі Євген показав кращий час у батерфляї.

Дар’я Василенко вже має розряд майстра спорту. Сьогодні підтвердила його «золотом» на дистанції 50 метрів на спині і 50 метрів батерфляєм серед дівчат 2007 року народження. Перед стартом говорить, що сьогодні вірить у свою перемогу.

“Це перші змагання цієї весни. Це дуже відповідально, тому що у нас такий стан в країні. Якось можна відволіктися на змагання. Хочу добре проплисти і покращити свій результат”, – розповіла спортсменка.

Дар’ї у підсумку підкорилася і перша, і друга дистанція. Крім того, вона здобула командне золото у складі першої команди “Динамо” у комплексній естафеті. Євген в естафеті у складі команди СумДУ посів третє місце.

Разом зі здоровими спортсменами у запливі брали участь і спортсмени з інвалідністю. Дві медалі здобув Костянтин Педченко.

Усього в змаганнях взяли участь близько 80 спортсменів, розповів головний суддя Василь Босько. “Програма змагань: першою була дистанція 50 м вільний стиль. Потім 50 м брасом, 50 м на спині, потім – 50 м батерфляєм, 100 – комплексне плавання. І 4 по 50 – естафетне плавання в кінці”, – розповів він.

У п’яти вікових групах спортсмени розіграли 33 комплекти медалей у своїх вікових групах.