Легка атлетика: “Вільні люди: так було і так буде”

У Сумах організували перший в сезоні офлайн-забіг.


Про це повідомляє “Суспільне|Суми”.


Перший офлайн-забіг у році організували в Сумах. Він має назву “Вільні люди: так було і так буде”. На дистанцію в 5 км в Сумах вийшли близько 40 спортсменів. Також до забігу приєднуються учасники з інших регіонів – у режимі онлайн.

Організувала забіг компанія “Race Project”. У 2021 році вони організовували понад 10 різних забігів. Також у Сумах відбувався онлайн забіг “Руській воєнній корабль, іді на….”.

Стартував забіг 30 квітня. За кілька днів сподіваються набрати тисячу учасників, розповів організатор спортивного заходу Віталій Івах.

“Це буде найбільший онлайн забіг в Україні. Орієнтувалися на 150 (максимум) осіб. Після цього, коли за тиждень було понад 200 – то ми зрозуміли, що треба шукати стрічки на медалі нові, бо їх явно не буде 150”, – сказав він.

Серед учасників, які стартували в Сумах – і професіонали, і любителі, а також зовсім юні легкоатлети та ветерани.

Серед тих, хто першим перетнув фінішну стрічку, був і Кирило Юрченко. “Для мене це перемога над собою. Тому що велика перерва, дуже важко. Але якщо я тут переміг, то Україна переможе”, – сказав він.

Слідом за Кирилом фінішував Іван Єгоров. “П’ять кілометрів змагальним темпом ніколи не бігав. Бігав менші дистанції. Подолав себе, вірю в перемогу, вірю в нашу перемогу”, – казав Іван.

“П’ятірку” першою серед жінок пробігла Олена Степаненко. До цього бігала 10 км та 21 км. Таку ж дистанцію подолала вперше і показала кращий персональний результат.

“Дуже люблю бігати. Біг для мене – це життя, здоров’я, сила, витривалість, бадьорість духа. Ну і я думаю, що це є добре”, – сказала вона.

Проте головною метою забігу було не показати результат, а зібрати кошти на потреби Збройних сил України. 40 учасників-сумчан зібрали понад 12 тисяч гривень. До цього додадуть ще і від учасників, які доєднаються до забігу онлайн.

На забігу “Руський воєнний корабль…” зібрали 20 тисяч грн. Віталій Івах розповів, що на ці кошти придбали обладнання для ЗСУ, і воно вже їде до військових.