Футбол: візит голови УАФ

На Сумщині побував президент Української асоціації футболу Андрій Павелко.

Про це повідомляє сайт АФСО.

Він зустрівся з футбольною спільнотою і розповів про те, чим займається УАФ у воєнний час: про чемпіонат України, про збірні та про «Воєнний хаб» та візити до шпиталів, лікування дітей та спортивні школи для дітей.

Андрій Павелко вручив футбольні м’ячі трьом школам Сум – КДЮСШ «Суми» футбольному центру «Барса» та ліцею-інтернату «Барса». Крім того він подарував м’ячі дітям воїнів, які захищають Сумщину і Україну. М’ячі отримали їхні батьки.

Два Андрій Павелко інтерв’ю пресслужбі АФСО.

«Хотів привітати футбольну родину Сумщини. Вони справжні герої. Самі гарячі бої, які були на Сумщині (нажаль), були з втратами – і людськими, і інфраструктурними. І для мене було дуже-дуже важливим команду Сумської області, а також привітати з днем народження керівника АФСО Андрія Прохоровича, який для мене є героєм. Тому, що в нашій теперішній історії, історії війни кожен проявляє свої здібності тримати стрій, тримати команду. І  допомагати і дітям, і сім’ям евакуйовуватися, мати можливість дітям і близьким мати нормальне життя. Підтримувати наших діток які після нашої перемоги будуть забувати сирени повітряної тривоги і через футбол повертатися до нормального життя».

– Як  УАФ допомагає Сумщині?

«У нас розгорнуті штаби по всій країні де ми отримуємо допомогу від наших закордонних партнерів, від національних асоціацій футболу, від клубів європейських і світових. І через хаби, куди це все потрапляє, – це Чернівці, Ужгород і Львів – далі вже приходить до Києва, до Чернігова, До Сум, до Запоріжжя, до Миколаєва, до Одеси. І в таких штабах ми корегуємо необхідні речі, які потрібні саме цьому регіону. Бо в кожному регіоні потреби різні – в гуманітарних речах, в медикаментах, в інших речах».

– Прем’єр-ліга визначилась: сезон завершено. Яка доля першої, другої і аматорської ліг?

«Через декілька днів пройде збір ПФЛ, а також аматорського чемпіонату – рішення яке вони приймуть, а ми, після цього затвердимо їхнє рішення на Виконкомі УАФ. Клуби між собою вирішують глобальні питання, ми з ними наразі постійно контактуємо – ми всі разом будемо примати рішення для нашого футболу».

– Сумщина футбольна. Ви бачили її раніше. Яке у неї майбутнє?

«Такі люди, які тут є , я впевнений, що вони приречені на успіх, приречені на розвиток. І я впевнений, що через футбол ми зможемо нашу країну показати всьому світу, всій Європі що у нас країна дуже успішна, дуже потужна своїми людьми, своїми героями. І я завжди кажу, що наша футбольна сім’я на Сумщині – це справжні герої. І я впевнений, що Сумська область є не лише місто Суми, не тільки місто-герой Охтирка, а всі люди, які мешкають на Сумщині, є справжніми героями. Міста героїв, міста-герої. Область героїв. І я дякую кожному, хто вистояв. І через обов’язкову нашу перемогу ми обов’язково будемо успішні. І наша країна, і наша Сумська область буде розвиватися і розвивати нашу країну».