Дзюдо: тренування поновлено

У Сумах відновлюються тренування для юних дзюдоїстів.


У Сумах поновлюються тренування з різних видів спорту. Повернулись в зал і юні дзюдоїсти. Про це повідомляє “Суспільне|Суми”. Їх стало менше, бо частина спортсменів виїхали за кордон. Але і там, говорить тренер Олексій Філатов, вони показують свій клас.

“Знаю, що в Польщі наш вихованець Сердюк Макар став чемпіоном. У Словаччині Москаленко Єгор також посів призове місце. Там є наші вихованці. Пишуть нам, дзвонять і займають призові місця і в Польщі, і Чехії, і Німеччині, і в Словаччині. Так що, наші спортсмени вже — по всій Європі”, — говорить тренер з дзюдо Олексій Філатов.

Про те як тренуються спортсмени, Олексій Філатов говорить: “Почали тренування. Тренуємося три рази на тиждень. Підтримуємо спортивну форму. Поки що немає змагань, — підтримуємо спортивну форму і рухаємося вперед”.

На це тренування прийшли близько двох десятків спортсменів від 20 років. Серед тих, хто був у цей день на татамі і хлопці, і дівчата. Зокрема, свій клас відточує Анастасія Сухоставець.

“Підвищують мою майстерність, підіймають на вищій рівень. Завдяки тренуванням здобуваю перемоги. Повинен був бути чемпіонат України до 18 років 2 березня. Але, на жаль, зірвалося”, — розповідає вона.

Найкращий результат Юрія Солодовника – п’яте місце на чемпіонаті України серед спортсменів до 18 років. Проте він вірить – найкращий його результат ще попереду.

“Займаюся я не так довго. Але будемо ще намагатися досягати результатів і далі, і далі, і далі. Буде перемога. Перемога — за нами”, — каже він.