Волейбол

Сумчани об’єдналися у клуб любителів волейболу та грають просто неба.

Про це повідомляє сайт “Суспільне:Суми”.

У волейбол просто неба грають сумчани на одному з майданчиків міста. Учасники об’єдналися у клуб любителів волейболу.

25 березня тренування розпочалось із запізненням. Чоловік, який відповідає за сітку та м’ячі, займався волонтерством і на тренування не прийшов. Довелось йти до нього додому.

Іван Глазун говорить: до початку війни у них у клубі було близько вісімдесяти волейболістів: професіоналів та аматорів, різного віку – від початківців до ветеранів. Зараз їх поменшало: хтось захищає Україну зі зброєю у руках, хтось займається волонтерством. Близько тижня тому поновили тренування.

“Я запропонував: “Давайте, хлопці, війна – не війна — спробуємо, вийдемо. Сумнівалися: що люди подумають. Вийшли в перший день – людей сім-вісім зібралося. Люди йшли – ніхто ніяких зауважень не робив. Дивились, зупинялись, дивились”, — каже волейболіст-ветеран Іван Глазун.

Такі тренування, говорить він, дають змогу переключитися від теми війни, відволіктися від неї. І з новими силами йти далі. Після перемоги, говорить пан Іван, він вже має плани. Зокрема — і волейбольні.

“Мені — сімдесят плюс. У шістдесят п’ять плюс ми 2017 році, на кубку України, зайняли третє місце. У цьому році, дай Боже, поїдемо”, — додав він.