Легка атлетика: чемпіонат України (серед людей з інвалідністю)

У Сумах стартував чемпіонат України з легкої атлетики серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату, з порушенням зору, ментальними та фізичними порушеннями.

Про це повідомляє «Суспільне|Суми».

Змагання приймає Палац студентського спорту Сумського державного університету.

Ярослав Крюков – один з п’яти спортсменів, які на чемпіонаті представляють Сумщину. Він бігтиме 60 та 200 метрів.(00085 – 00087). Чому бере участьу змаганнях говорить: «Подивитись як себе відчуваєш, до чого треба готуватися на наступний чемпіонат. Постараюсь на шістдесят. На 200 як вийде. Будемо старатися у будь-якому випадку».

Участь у змаганнях беруть понад сто спортсменів з 21-го регіону країни. Тут є і спортсмени-початківці, і ті, що здобували медалі на параолімпійських іграх.

«Я чекаю, по-перше, від новеньких хлопців та дівчат – гарних результатів. Щоб вони досягли своїх цілей, які тренери поставили їм на цей чемпіонат. А для себе – це перевірка своєї фізичної підготовки», – говорить спортсмен з Дніпропетровщини Владислав Загребельний.

Спортсменка з Житомирщини Юлія Шуляр говорить: «Хочу стартонути, але кожен старт дає мені можливість покращити свій результат».

Про своє бачення цього чемпіонату говорить головний тренер параолімпійської команди з легкої атлетики Андрій Фатєєв.

«Ми починаємо підготовку, новий параолімпійський цикл до параолімпійських ігор у Франції у 2024 році. і будемо казати так – це перевірка стану спортсменів титулованих, які вже здобули медалі на параолімпійських іграх, а також у мене, я вважаю, одна з основних задач як головного тренера знайти спортсменів,які за три роки (бо цей параолімпійський цикл у зв’язку з пандемією буде скорочений), могли потрапити до складу параолімпійської збірної у Париж», – говорить Андрій Фатєєв.

Протягом двох днів спортсмени розіграють нагороди в сімнадцяти видах програми чемпіонату.Сьогодні сумчани у своїх нозологіях здобули чотири медалі. Роман Назаренко став другим у бігові на дистанції 400 метрів, бронзові медалі здобули Ярослав Крюков та Георгій Іванченко (на дистанції 60 метрів) та Вадим Охрименко (на дистанції 1 500 метрів).