Футбол: кадрові ротації

Кадрові зміни у «Альянсі» і «Вікторії».

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу Bezsmertnyj2-1024x569.jpeg

Анатолія Безсмертного призначили головним тренером футбольного клубу “Альянс” з Липової Долини. На цій посаді він замінив Юрія Ярошенка, який пройшов з командою шлях від першої ліги чемпіонату області до першої футбольної ліги України. Про це повідомляє «Суспільне|Суми».

“Своє рішення обіймати посаду головного тренера ФК “Альянс” я прийняв після розмови з Юрієм Ярошенком. Це — людина, яку я дуже поважаю. Наша спільна позиція: команда має розвиватися, тому і наша співпраця буде плідною. Я точно знаю, що в нас все вийде”, — сказав Безсмертний.

Футболом Анатолій Безсмертний почав займатися в київській СДЮШОР “Динамо”. Професійну кар’єру розпочав у 1987 році, гравцем сімферопольської “Таврії”, яка виступала у другій лізі союзного чемпіонату. Пізніше виступав у “Галичині”, “Приладисті”, київському “Динамо”, тюменському “Динамо-Газовик”, “Ростсільмаші”, новоросійському “Чорноморці”, “Динамо” (Ставрополь). Виступав за київський аматорський клуб “Металіст УГМК”, бєлгородський “Салют-Енергія”, черкаський “Дніпро”. Як тренер почав працювати з останнім клубом. У 2017 році був головним тренером футбольного клубу “Суми”. Останньою командою Анатолія Безсмертоного була “Вікторія” з Миколаївки. У січні 2022 року було оголошено про купівлю “Альянсу” президентом “Вікторії” Сергієм Бондаренком. Нині обидві команди проходять передсезонний збір. Юрій Ярошенко продовжить роботу у структурі “Альянсу”.

Тим часом Володимир Романенко готуватиме команду «Вікторія» до найближчих виступів у Другій лізі в статусі виконуючого обов’язки головного тренера. На думку керівництва клубу, він має всі необхідні знання та досвід для того, щоб на цьому етапі очолити ФК “Вікторія”. Вже 12 лютого команда з Миколаївки зіграє контрольний матч з ФК “Тростянець” в рамках зимового міжсезоння в Харкові.