Бокс: у Сумах готують іноземних боксерів

«Академія боксу Володимира Віннікова» готує до міжнародних поєдинків іноземних спортсменів.

Про це повідомляє «Суспільне|Суми».

Володимир Вінніков – заслужений тренер України. Саме він підготував до Олімпійських ігор 2012-го року у Лондоні Тараса Шелестюка, де той став «бронзовим» призером. Після цього Володимир працював зі збірними командами Ірану, Алжиру, Шрі-Ланки. Збірна команда Ірану здобула три «бронзові» нагороди на чемпіонаті Азії і здобула олімпійську ліцензію. Боксери збірної Алжиру під його керівництвом здобули вісім путівок на Олімпіаду у Ріо-де-Жанейро. А боксери Шрі-Ланки під керівництвом Володимира Віннікова на Азіатських Олімпійських Іграх здобула весь комплект нагод – «золото», «срібло» та три «бронзи».

Нині у «Академії боксу Володимира Віннікова» у Сумах до Олімпійського відбору готуються збірники Киргизстану та Словаччини.

«Ми працюємо за проектом федерації боксу України. На сьогодні у нас сім іноземних команд, які підтвердили співпрацю, які готуватимуться у нас до Олімпійських Ігор. Це перша ластівка. Подивимося як хлопці підійдуть до цих змагань, наскільки ми хороші як «Академія боксу», – говорить Володимир Вінніков.

Серед тих, кого готують до відбору на Олімпіаду – віце-чемпіон Азії Азат Усеналієв та учасник Олімпіади в Ріо-де-Жанейро у 2016 році Адилбек Уулу Еркін.

«Ми вже давно його знаємо і знаємо, що це один з відомих і найкращих тренерів у світі. І тому нас сюди відправили до підготовки до сезонних турнірів», – горорить Азат Усеналієв.

Адилбек Уулу Еркін говорить: ««Я думаю, тут я напрацюти впевненість, силову міць, фізичну. Володимир Анатолійович дає такі завантаження на середні і ближні дистанції аби максимально ефективного використовувати трьоххвилинний раунд. Я після тренувань приходжу – мені хочеться просто спати, тому, що він дуже добре навантажує».

Джессіка Требілова зі Словаччини наприкінці минулого року пройшла фізичну підготовку у Володимира Віннікова. Нині готова до вирішальних поєдинків на шляху до Олімпіаду. 

«Уже є жеребкування. Зараз я стала сильнішою, пройшовши підготовку тут. Я вірю в себе и в тренера», – говорить Джесіка.

Найближчим часом у «Академії боксу» займатимуться і українські «збірники» говорить Володимир Вінніков.

«Перша команда до нас заїжджає жіноча національна збірна до 22-х років. Буде готується до чемпіонату Європи в лютому. І будемо чекати дорослу команду – у березні-квітні», – говорить В.Вінніков.