Футзал: чемпіонат України (друга ліга)

Чемпіонат України (друга ліга).

Чемпіонат України (друга ліга).

Фінальну частину чемпіонату України у другій лізі прийматиме Городенка. Проте «Сумихімпром-СДПУ», який вийшов до плей-офф турніру, до Городенки не поїде. Причина – гравці команди «переключились» на великий футбол та відсутність тренувального процесу.

«Більшість студентів закінчили навчальний процес та роз’їхались по домівкам. Гравців основного складу заграні у футболі. Так, наприклад, Пімоненко, Курило, Дрога, заграні за команду ФК «Тростянець». Решта гравців також заграні за інші команди області. Дехто відмовляється приймати участь у тренувальному процесі, по причині можливості завдати собі травми та потім не грати у футбол деякий час», – говорить Роман Рябоконь.

Тим часом відбулося засідання президії Асоціації футзалу України, головним питанням якого стало визначення міста, в якому відбудеться фінальна частина чемпіонату України серед команд Другої ліги. Після розгляду надісланих заявок (СК «Городенка» та ФК «Рівнестандарт») президією Асоціації футзалу України було вирішено акцептувати пропозицію СК «Городенка» та визначити місцем проведення фінальної частини чемпіонату України серед команд Другої ліги сезону 2019/2020 рр. місто Городенку (Івано-Франківська обл.). Поєдинки триватимуть з 24-те по 28-ме червня.

Відмовились від участі у змаганнях сумський «Сумихімпром-СДПУ», запоріжський «ЗАПОРІЖПРОМГРУП» та «Епіцентр» з Дунаївців. Відповідно, у фінальному етапі візьмуть участь п’ять команд: «Городенка», «Геологія» (Кременчук), «Рівнестандарт» (Рівне), «Sun Vita» (Снятин), «Human» (Дніпро). Турнір буде проведений за коловою системою, згідно якої кожна команда проведе по одному матчу проти своїх суперників.

Найближчим часом Президією АФУ буде надано Виконкому АФУ пропозицію щодо зміни системи розіграшу фінального етапу у регламенті чемпіонату України серед команд Другої ліги. Після цього Комітетом з проведення змагань буде визначений календар фінальної частини.