Легка атлетика: життя під час карантину

В.Супрун: про карантин, обсервацію та тренування.

Володимир Супрун – член української збірної команди з легкої атлетики – 2-го травня повернувся з Португалії де у складі збірної проходив збори. Після прильоту – двотижнева обсервація. Сьогодні Володимир вже тренується. Про це йдеться у сюжеті «Суспільного:Суми».

 

«Ми хотіли повернутися. Але потім прийняли таке рішення, що не зовсім хороша ідея з усіма повертатися на Батьківщину. Тим більше, що нам сказали, що федерація надасть кошти, які дозволять нам подальше перебування в Португалії», – говорить Володимир Супрун.

 

«Обмеження були. Але місцева влада надала нам хороші умови. Вони переселили нас в окремий готель, де крім нас нікого не було – тільки ми і персонал. Було гарне харчування, були хороші умови проживання. І була можливість виходу і тренування у паркових зонах і на пляжах. Була обсервація. Ми коли прилетіли в Україну у всіх перевірили і переконалися, що у нас стоїть додаток «Дій вдома». Нас федерація власними машинами робочими зустрітися і розвезли по домівках – прямо під під’їзд кожного. Всі проходили самоізоляцію вдома через цей додаток, фотографували три рази в день і два тижні ми сиділи вдома. Вчора я тренувався. І сьогодні знову прийшов – буду тренуватися. Хоч і Олімпіаду перенесли, але потрібно тримати себе в формі, готується і вірити, що у нас буде добре».

 

Сьогодні Володимир Супрун провів чергове тренування. Особистий тренер Володимира Микола Гудим оцінив португальський збір та розповів про подальші плани.

 

«Відпрацювали дуже добре. Чому? Тому що там кліматичні умови набагато кращі, ми розуміємо, що набагато південніше знаходиться Португалія. Поруч океан, це і повітря, і відновлення тощо. Була можливість тренуватися спочатку на стадіоні, а потім ( у зв’язку з карантином) це парк. Навіть, коли обмеження були зі стадіоном і з тренажерними залами – але за рахунок використання підручних засобів Володимир зробив дуже гарну роботу і для цього періоду у нього нормальний, гарний стан» – говорить Микола Гудим.

 

Зараз, за словами Миколи Гудима, в комісії змагань, і у Виконкомі, і у Раді ФЛАУ розробляється і пропонується, що восьмого-дев’ятого серпня перший буде командний чемпіонат України і 21-го-23-го серпня – це уже основний чемпіонат України.