Футзал: рішення АФУ

Визначено призерів сезону 2019/2020 у Favbet Екстра-лізі та Першій лізі

 

Сьогодні відбулося засідання Виконкому Асоціації футзалу України. Головними питаннями його порядку денного стали завершення чемпіонату України з футзалу серед клубів Favbet Екстра-ліги та Першої ліги сезону 2019/2020 років та визначення їх призерів. Про це повідомляє сайт АФСО.

 

Зважаючи на рекомендації УЄФА та УАФ щодо підстав завершення чемпіонату України з футзалу серед клубів Favbet Екстра-ліги сезону 2019/2020 років та його юридичного статусу, беручи до уваги введення цілої низки обмежувальних заходів на регіональних та державному рівнях, зважаючи на те, що у чемпіонаті зіграно більше половини матчів, піклуючись про життя та здоров’я усіх без винятку учасників чемпіонату в умовах загрози епідемії коронавірусної інфекції COVID-19 в Україні, Виконавчий комітет Асоціації футзалу України прийняв рішення зупинити подальше проведення чемпіонату України з футзалу серед клубів Favbet Екстра-ліги сезону 2019/2020 років та вважати його завершеним. Вважати чемпіонат України з футзалу серед клубів Favbet Екстра-ліги сезону 2019/2020 років таким, що відбувся. Визначити підсумковий розподіл місць в турнірній таблиці за наслідками зіграного регулярного чемпіонату (першого етапу).

 

На першому місці у підсумку сезон завершив херсонський «Продексім» лебединця Миколи Білоцерківця який візьме участь в UEFA Futsal Champions League сезону 2020/2021 років. НФК «Ураган» з Івано-Франківська сумчанина Артема Фаренюка розташувався на третьому місці, на четвертому завершив сезон «ІнБев» з міста Житомир конотопчанина Віталія Дзюби.

 

Нагадаємо, сьоме місце після групового етапу посів сумський клуб «Food Centre-СумДУ».

 

По Першій лізі було вирішено зупинити подальше проведення чемпіонату України з футзалу та вважати його завершеним. У підсумку третє-четверте місця поділили МФК «Рятувальник» з міста Ромни та івано-франківський НФК «Ураган-2-КВФ».

 

Нагородження призерів обидвох чемпіонатів відбудеться у термін та спосіб, погоджений з клубами.