Футзал: доля чемпіонату України

Доля сезону 2019/2020-ть.

Сезон у футзальний «Екстра-лізі»  та першій лізі завершений, у другій буде дограний – про це повідомив «Суспільному:Суми» віце-президент асоціації футзалу України Володимир Гримайло.

 

«Сезону у «Екстра-лізі» завершений. Але питання про юридичний статус чемпіонату на даний момент відкрите. Тобто незрозуміло – анульовувати результати чи  визначати місця по регулярному чемпіонату. Чекаємо в даному випадку рекомендації УЄФА і УАФ.Та ж сама історія і в першій лізі. Оскільки регулярний чемпіонат по факту зіграний весь, плей-офф не розпочався тому така ж історія – змагання розіграш зупинений відновлюватись не буде. Але питання з юридичним статусом чемпіонату – відбувся він чи не відбувся, які визначати місця і чи взагалі вони будуть визначитись – поки що питання не вирішене. По другій лізі – сьогодні була нарада, всі абсолютно підтримали ідею про те, оскільки нас не жмуть терміни закінчення чемпіонату то всі погодились з тим, що сезон у другій  лізі повинен бути дограний», – говорить В.Громайло.

 

Регулярний чемпіонат у «Екстра-лізі» на першому місці завершив херсонський «Продексім» лебединця Миколи Білоцерківця. Третім фінішував івано-франківський «Ураган» сумчанина Артема Фаренюка, четвертим – житомирський «ІнБев» конотопчанина Віталія Дзюби. На сьомому серед дев’яти команд завершив сезон сумський «Food Centre-СумДУ».

 

У першій лізі третім регулярний чемпіонат закінчив роменський «Рятувальник».

 

У вісімку кращих команд другої ліги вийшов сумський клуб «Сумихімпром-СДПУ». Капітан команди Артем Бугай розповів, як в команді бачать завершення сезону і на що розраховують сумчани.

 

“На мою думку краще зіграти “Фінал восьми” в одному місті для пришвидчення завершення другої ліги України”. – А на що розраховуєте? – Розраховуємо на перемогу, звісно”, – сказав А.Бугай.