Біатлон: плани федерації

Володимир Бринзак: Сезон буде складний і працювати доведеться в дуже жорстких умовах.

 

Президент федерації біатлону України Володимир Бринзак розповів сайту ФБУ про те, хто готуватиметься до нового біатлонного сезону.

 

На 90%. уродженка Анастасія Меркушина продовжить готуватися з батьком. Можливо, вони будуть більше часу проводити з командою Б. Випускниця СумДУ Юлія Джима висловила бажання тренуватися з Урошем Велепецем. Але поки тут є певні нюанси і складності, і федерація продовжує вести переговори з цього приводу. Будуть готується в команді сумчанки Віта і Валя Семеренко.

 

Григорій Іванович Шамрай продовжить роботу вдома, і буде займатися підготовкою молодих спортсменів, ну і між командними зборами допомагатиме готуватися Вале і Віті Семеренко та сумчанці Юлії Журавок, яка увійшла в команду, потихеньку тренується, і чекає, коли відкриється можливість для проведення планових операцій – необхідно оперативне втручання з приводу щитовидної залози.

 

У Юрая Санітри, головного тренера збірної України, в першій команді буде готуватися 12 осіб. З жіночої збірної – сумчанки Валя і Віта Семеренко та Юлія Журавок, Дар’я Блашко і Катерина Бех. У хлопців – Дмитро Підручний, Артем Прима, Сергій Семенов, Антон Дудченко з Вирів, уродженець Миколаївки Руслан Ткаленко, сумчанин Богдан Цимбал і Тарас Лесюк.

 

«Команда А почне підготовку 1 червня в Сянках. Що стосується команди Б, то планується, що спортсмени вийдуть з відпустки раніше – 15-18 травня, і почнуть передсезонну роботу в Чернігові, а потім поїдуть на спільний збір із першою командою», – сказав В.Бринзак.

 

До складу команди “Б” увійшли уродженеці Миколаївки Андрій Доценко та Артем Тищенко, Віталій Труш, Руслан Бригадир, Роман Боровик. Надія Бєлкіна, Ольга Абрамова, глухівчанка Анна Кривонос, Яна Бондар, Анастасія Рассказова та Оксана Москаленко.