Футбол: «В клубі з першого дня»

Виконавчий директор ФК «Суми» Олександр Бондаренко: «В клубі з першого дня».

фото: сайт ФК “Суми”

 

Сайт футбольного клубу «Суми» пропонує інтерв’ю із виконавчим директором клубу Олександром Бондаренком. Він стояв у витоків ФК «Суми» (у минулому ФК «LS GROUP», – ред.), один із його засновників, в минулому відомий на Сумщині футболіст, а нині – функціонер. Олександр Бондаренко розповів про історію заснування клубу, його шлях та подальші плани.

– Олександре Вячеславовичу, наразі Ви обіймаєте посаду виконавчого директора клубу. В якому статусі починали клубну кар’єру?

– Розпочинав в статусі гравця. Клуб був заснований у далекому 2016 році, на той час мої фізичні кондиції дозволяли грати на позиції захисника, був капітаном команди. Пізніше далися взнаки професійні травми, тому я вирішив зосередитися на роботі в клубі у якості функціонера. Наразі все, так зване господарство, на мені (посміхається, – ред.).

– Що маєте на увазі?

– Обов’язків, повірте, більше ніж достатньо. Від організації екіпірування команди до ігрової підготовки «Ювілейного», трансляцій, автобусу, харчування; тому подібного. Безліч поточних господарських питань функціонування команди.

– Як з’явився клуб?

– Все доволі просто. Наш президент (Геннадій Дем,яненко, – ред.) почав підтримку дитячо-юнацької команди із передмістя Сум – Верхньої Сироватки. Спочатку це була лише спонсорська допомога, потім почали опікуватися вже безпосередньо питаннями організації гри та функціонування команди. Разом із Олегом Обозним консультували його я та Артем Линник (наразі керівник технічної агенції Linnik Sport; – ред.).

– Це був великий футбол, міні або футзал?

– Дитячо-юнацька команда виступала в Лізі футбольних клубів Сумського району. Вони стали чемпіонами району в 2016 та 2017 роках. Синхронно займалися міні-футболом та футзалом. В 2017 році ми прийняли участь в літньому чемпіонаті м. Суми з міні-футболу, восени того року виграли Кубок імені Михайла Фоменка. Взимку прийняли участь в чемпіонаті Сумського району з футзалу, де вибороли «бронзу» та Кубок.

– З чого розпочався «серйозний» шлях команди у великому футболі?

– В серпні 2017 року ми прийняли участь в Сумському обласному футбольному турнірі на честь Заслуженого тренера України Михайла Фоменка. Окрім нас, участь в ньому взяли ФК «Альянс» (Липова Долина), ФК «Явір» (Краснопілля) та ФК «Колос» (Северинівка). У фіналі мінімально, з рахунком 1:0 поступились «Колосу» та отримали бронзові медалі. До речі, цей Кубок ми виграли з другого разу, вже в 2019 році.

– Який був сезон 2018 року?

– В той рік ми прийняли участь в декількох турнірах – чемпіонаті Сумської області та двох кубках – Кубку Сумщини та Кубку регіонів. За наслідками сезону отримали досить пристойний результат – бронзу чемпіонату та два Кубка.

– Які матчі найбільш запам’яталися того сезону?

– Дві гри. Перший матч – це гра із ФК «Вікторія» (Миколаївка). Ми були в статусі амбітних новачків, а «Вікторія» чинним чемпіоном України серед аматорів. Заграли в суху нічию, але отримали безліч позитивних емоцій. Другий матч – це наше горе. Наприкінці сезону приймали вдома липоводолинський «Альянс». Вони нас «рознесли» із рахунком 0:7. Це була справжня трагедія…

– Що скажете про 2019 рік?

– Дуже непростий та неоднозначний сезон. З одного боку маємо чемпіонський дубль – виграли два чемпіоната Сумської області з футболу та футзалу. Проте погано зіграли в обох Кубках. В Кубку України серед аматорських команд отримали два «розгроми» від СК «Полтава», а в фіналі Кубку області поступилися ФК «Тростянець». Проте відмічу – висновки нами зроблено.

– Які подальші плани ФК «Суми»?

– Наразі команда на карантині. Із 11 травня відновлюються тренування. Потім матчі за Суперкубок області з ФК «Тростянець» та ФК «Колос» (Северинівка) за Кубок Федерації ім. Геннадія Свірського. Розглядається можлива участь в Кубку області, як тренувального заходу команди. Основне завдання сезону – результативна участь в чемпіонаті України та Кубку України з футболу серед аматорських команд. Свої амбіції ми не приховуємо – це друга ліга ПФЛ.

– Наостанок класичне, в умовах карантину, питання. Ваші улюблені фільми?

– Із спортивної тематики це «Легенда №17» та «Гол!», класика мого юнацтва – дві частини фільму «Брат» (сміється, – ред.).

-Дякуємо за відповіді на питання та приділений час!

-Навзаєм!