Футбол: “Барса” на карантині

Сумський ФЦ “Барса” працює в умовах карантину.

Сюжет “Суспільного:Суми” про роботу обласної дитячо-юнацької спортивної школи «Футбольний центр «Барса» в умовах карантину.

 

7-го квітня мали розпочатись матчі другого кола чемпіонату Дитячо-юнацької футбольної ліги Сумської області, 11-го квітня – України. Сьогодні футбольні поля сумської «Барси» порожні. Діти нині знаходяться на карантині і займаються он-лайн. Тренери, крім тренування, займаються методичною роботою.

 

Говорить заступник директора ФЦ “Барса” з навчально-тренувальної роботи Олександр Коваль: «Вони будуть проводитись згідно з всіх санітарних вимог. Це обмежена кількість на це приміщення в якому знаходяться зараз тренери. Воно розраховано на чотири чоловіки – там і присутні чотири чоловіки. На заняттях ми розглядаємо теми які актуальні саме зараз. Це теми індивідуальних завдань в домашніх умовах для дітей, контролю цих завдань тощо. Планується розгладати теми виходу з карантину, абаптації дітей до навчально-тренувальної роботи. Розроблений графік проведення таких семінарних заннять».

 

Щодо всеукраїнських змагань, директор футбольного центру «Барса» говорить, що попередньо сезон команди не дограють.

 

«Попередньо сезон 2019/2020-го років дограний не буде, він взагалі, напевно, буде скасований в цілому. І дай Бог,щоб все було добре, 1-го вересня розпочнеться новий сезон. Він повторить старий сезон. Бо те, що планувалось реформування вищої ліги його в новому форматі не буде і ще один рік дограється по старій схемі цей чемпіонат України», – говорить Вадим Гордієнко.

 

Щодо участі у чемпіонаті Дитячо-юнацької ліги Сумської області – питання участі команд у ньому вирішуватиметься після завершення карантину.

 

Нині у вищій лізі дитячо-юнацької футбольної ліги України футбольний центр «Барса» виступає з командами Києва, Дніпра, Донецька, Харкова, Запоріжжя та Полтави у групі «2». Крім того команди центру беруть участь у чемпіонаті ДЮФЛ Сумської області та у першості України серед команд U-19-ть першої ліги.