Біатлон: про підготовку до сезону

На базі ДП “Олімпійський навчально-спортивний центр “Конча-Заспа” відбулось засідання тренерської ради за участю провідних наставників України і функціонерів ГО “Федерація біатлону України”.

Головними питаннями порядку денного були – підведення підсумків сезону 2018/19, а також визначення контурів роботи збірних команд України на наступний сезон.

Під час свого виступу президент ФБУ Володимир Бринзак вперше озвучив прізвище функціонера, якого він хотів би бачити своїм наступником на посаді президента федерації. Такою людиною може стати уродженець Сум Андрій Дериземля.

Крім того тренерськ рада обговорила склад команди для централізованої підготовки на наступний сезон. Уродженка Сум Анастасія Меркушина, як і рік тому, продовжить готуватися до сезону під керівництвом свого батька Олега Меркушина. Можливість готуватися за індивідуальною програмою отримали також сумчанки Валя і Віта Семеренки.

Як і раніше неясною залишається ситуація з випускницею СумДУ Юлією Джимою, яка поки що не підписала контракт з Міністерством молоді та спорту України на наступний сезон, але включена до складу команди “авансом”.

Крім трьох дівчат, які будуть готуватися індивідуально, шість спортсменок (плюс, можливо, Юлія Джима) готуватимуться в основній групі. Серед них – сумчанка Юлія Журавок і глуховчанка Анна Кривонос. Тренувати основу буде тріумвірат фахівців, в якому тепер чітко розмежовані обов’язки: Валерій Лісников відповідатиме за функціональну готовність спортсменок, а Володимир Махлаєв і сумчанин Олександр Біланенко зосередяться на стрільбі.

У вісімку спортсменів чоловічої команди під керівництвом Юрая Санітри увійшли уродженці Сумщини Руслан Ткаленко і Артем Тищенко, представники області Антон Дудченко і Богдан Цимбал.

Перші збори команд розпочнуться 21 травня. Чоловіки відправляться Буковель (компанію їм складуть також Анастасія та Олег Меркушини), а жінки – в білоруські Раубічі.