Футбол.

Чемпіонат України.

І ліга: збірна туру від SportArena.

Інтернет-портал SportArena назвав збірну 27-го туру.

 

ВОРОТАР – ЕГОР ПОПОВИЧ (МФК МИКОЛАЇВ)
ЦЕНТРАЛЬНИЙ ЗАХИСНИК – ТАРАС ДУРАЙ (ПФК СУМИ)

Оборона сумчан вдруге в сезоні впоралася з Рухом, який має в своєму розпорядженні досить великий підбір висококласних гравців. Незважаючи на відсутність дискваліфікованого Богачова, господарі не зіпсували свій перший в році матч на рідному стадіоні – і заслуга в цьому багато в чому покладається на Дурая, який був справжнім ватажком лінії. А які штрафні вдавався Тарас! Лише дивом вони не завершилися голами.

ЦЕНТРАЛЬНИЙ ЗАХИСНИК – МАКСИМ КОРЖ (НАФТОВИК-УКРНАФТА)

Охтирчани зачекалися результату – маючи вже базис у вигляді гри і майже повного використання наявного кадрового потенціалу, вони вперше в цьому році проводили офіційний матч в рідному місті, тому не мали права на осічку навіть в матчі проти більш успішного в турнірному плані Гірника-Спорт. Гол Коржа допоміг “нафтовикам” повест в рахунку в першій половині гри. Надалі він успішно відпрацював в обороні, хоча це було непросто – адже у гостей багато атакуючих гравців, які вміють як нав’язати боротьбу, так і загострити.

ЦЕНТРАЛЬНИЙ ЗАХИСНИК – ПАВЛО ГОРДІЙЧУК (ВОЛИНЬ)
ЦЕНТРАЛЬНИЙ ПІВЗАХИСНИК – ЄВГЕН ЗАПОРОЖЕЦЬ (ІНГУЛЕЦЬ)
ПРАВИЙ ПІВЗАХИСНИК – ОЛЕКСАНДР ЄРМАЧЕНКО (АРСЕНАЛ-КИЇВ)
АТАКУЮЧИЙ ПІВЗАХИСНИК – ВАДИМ ЯВОРСЬКИЙ (ПФК СУМИ)

Хто повірить, що Яворський до недавніх пір в колишніх командах був граве ротації? У Сумах він наново розкрив себе. Різкий, винахідливий гравець постійно в гущі подій. Він добре веде м’яч і завжди готовий стартувати в найменшому “коридорі”. Не випадково в матчі проти Руху він заробив результативний штрафний (з якого Коваленко забив переможний м’яч) і видалення для суперників. Так, не забили пенальті – але хороший переважив, а цей епізод стане для Вадима урок.

АТАКУЮЧИЙ ПІВЗАХИСНИК- ВЛАДИСЛАВ НАСІБУЛІН (ФК ПОЛТАВА)
ЛІВИЙ ПІВЗАХИСНИК – ВЛАДИСЛАВ ШАРАЙ (АВАНГАРД)
НАПАДНИК – ОЛЕКСАНДР АКІМЕНКО (ІНГУЛЕЦЬ)
НАПАДНИК – РОМАН ЛОКТІОНОВ (ЧЕРКАСЬКИЙ ДНІПРО)

КОМАНДА ТУРУ – МФК МИКОЛАЇВ
ДЖОКЕР ТУРУ – ВЛАДИСЛАВ НАСІБУЛІН (ФК ПОЛТАВА)
ГОЛ ТУРУ – ІЛЛЯ КОВАЛЕНКО (ПФК СУМИ)

Що вміє робити Коваленко – так це добре виконати стандарт. Що пробити, що подати – без різниці. У матчі проти Руху Іллі багаторазово брався за штрафними, і завжди з небезпекою і сенсом. Так що його чудовий гол, який вирішив в результаті долю матчу з вінніковчанамі, теж був забитий зі стандарту. Вивірений удар – і м’яч у воротах. В яблучко!

ТРЕНЕР ТУРУ – СЕРГІЙ ЛАВРИНЕНКО (ІНГУЛЕЦЬ)
ГЕРОЙ ТУРУ – ЄВГЕН ЗАПОРОЖЕЦЬ (ІНГУЛЕЦЬ)